A libbantak százegyedszer is összefognak

A magyar ballibant tábor sajátos jellegzetessége az összefogás.

Az összefogás azt jelenti: alakul egy mozgalom, jellemzően 4-5 taggal, mely kijelenti, hogy most már irgumburgum össze kell fogni. Aztán a mozgalom ketté szakad, mert a két rész megállapítja egymásról, hogy az nem igazi ballib, hanem Zorbán beépített provokátora. Ilyenkor, jellemzően még a következő héten alakul pár új mozgalom. Így pár hét alatt lesz immár 100 darab egységmozgalom, melyeket aztán a következő héten a 101. mozgalom egységre szólítja fel.

A 101 mozgalom össztagsága papíron kb. 500 fő, de ez a valóságban alig 70-80 ember, ugyanis ugyanaz az ember jellemzően tag egyszerre több mozgalomban is.

Nyugat-Európában ilyen volt 1968. Naponta alakult legalább 5 forradalmi marxista-leninista-maoista-csegavarista párt. Mindegyik olyan taglétszámmal, hogy mindenki azonnal vezetőségi tag is lett benne.

Hírdetés

Én 1977-ben lettem úttörő. Osztályunkban 3 úttörőörs lett: a félénk lányok örse, a kemény srácok és lányok örse, s a lúzer fiúk örse, akiket nem akartak a többiek. Mondanom se kell, én e harmadik örs tagja lettem. Aztán első gyülésünkön kiosztottuk a tisztségeket: örsvezető, örsvezető-helyettes, pénztáros, mókamester, nótafa, nem tudom még mi, kiderült, hogy 2-3 gyereknek már nem maradt tisztség. Egyik haver, aki láthatóan túl sokat hallgatta a Szabad Európát, megjegyezte, akkor ők lesznek az „örsi ellenzék”, ezen jót röhögtünk, de aztán arra jutottunk, inkább ők lesznek az „egyszerű tagok”.

A mai ballib mozgalmakban nincs ilyen veszély, olyan kevesen vannak, hogy mindenki lehet vezető tisztviselő.

Most éppen maga Szent Perinta Messiás szervezi a 101. összefogdosást. Már most látható a jövőheti szakadás gyökere: az egyik szárny szerint a csúnya ballib pártok maradjanak távol, mert mind Zorbán kottájából játszanak, míg a másik szerint erkölcsi kötelességünk, hogy szívünk Gyurcsányné szívével együtt dobogjon.

Nagyon hiányoltam, miért nincs jelen Libeerális Miklós nyugalmazott ferenco-ateista püpök, ő nem szokott hiányozni eseményről, ahol a kereszténységet lehet szidni.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »