A lezuhant gép közelében ütöttek rajta a deszantosokon, sok a halott

A lezuhant gép közelében ütöttek rajta a deszantosokon, sok a halott

Tíz deszantos vesztette életét a szakadár fegyveresek rajtaütésszerű támadásában pénteken Kelet-Ukrajnában, annak a helynek a közelében, ahol két héttel ezelőtt lezuhant a maláj utasszállító repülőgép – közölte a terrorellenes hadműveleti parancsnokság.

Az ukrán média és az orosz média korábban 21 elesett deszantosról számolt be. A híradások arról szóltak, hogy a lázadók Grad-sorozatvetőkből támadtak a deszantos zászlóaljra, és az egység parancsnoka is elesett.

A deszantosok a Doneck megyei Sahtarszk közelében kerültek kelepcébe, mintegy 25 kilométerre attól a helytől, ahol két héttel ezelőtt lezuhant a maláj utasszállító. A törzskar közlése szerint a túlerőben lévő ellenség a terep adottságait kihasználva rajtaütött a katonákon, és veszteségek okozott nekik. Nehézségeket okozott a halottak azonosítása, mert a lázadók az ukrán hadsereg egyenruháját viselték, megkülönböztető jelzések nélkül. A szakadárok folyamatosan lövik a helyszínt, akadályozva a holttestek elszállítását.

Hírdetés

Az ukrán fegyveres alakulatok csütörtökön egyébként egy napra felfüggesztették a támadó hadműveleteket abban a kelet-ukrajnai térségben, ahol két héttel ezelőtt lezuhant a maláj légitársaság utasszállító repülőgépe.

A hadműveleti parancsnokság azt is közölte pénteken, hogy a fegyveres erők elfoglalták a Doneck megyei Novij Szvit települést, amely eddig a Moszkva-barát szakadárok kezén volt – jelentette az UNIAN hírügynökség.
Hadiadó, szankciók

Az ukrán kormány kezdeményezésére 1,5 százalékos hadiadót vezetett be a parlament zárt ajtók mögött tartott rendkívüli ülésén. Közben pénteken indulnak az Oroszország elleni nemzetközi szankciók. Olvassa el, mi történt csütörtökön Ukrajnában!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »