A lényegről megint nem beszél senki sem

Menekült ügyben a helyzet, mondhatni fokozódik. A híradások kivétel nélkül vezető helyen számolnak be a legfrissebb történésekről, az egyes kormányok, valamint az EU illetékes szerveinek döntéseiről és elképzeléseiről. Mindenki mond mindent, mindenki elbeszél a másik mellett, mindenki mantrázza a maga politikai meggyőződése alapján elvárható szöveget, de lényegi kérdéseket valahogy senki sem akarja feltenni.

Hogyan kerül ide több ezer kilométeres távolságból ez a rengeteg ember? Ki mondja nekik otthon, hogy pont Európába kell jönniük? Kik hitetik el velük, hogy a kivándorlás megoldja a gondjaikat? Ki hiteti el velük, hogy Európa képes lesz magába integrálni ennyi bevándorlót?

A beszámolók egytől-egyig arról szólnak, hogy az érintett országokban óriási a szegénység, nincs munka, nincs pénz, az emberek éheznek és nyomorognak. Biztosan így van, hisz az amerikai demokráciaexport következménye mindig ez. A jenkik vagy gazdaságilag, vagy politikailag, vagy mindkét szempontból jól járnak, a többi ember meg nem számít. Nem számít, hogy működő államstruktúrák esnek szét, nem számít, hogy káosz és anarchia lesz mindenütt. Nemhogy nem számít, ez maga a cél.

De visszatérve a fő kérdésekre.

Ha ekkora a szegénység arrafelé, akkor honnan van az Európába indulónak annyi pénze, hogy ilyen tömegben eljussanak idáig? Ne feledjük, több ezer kilométeres útról beszélünk, ami hónapokig tart. Fizetni kell az embercsempészeket, fizetni a megélhetést. Ha valakinek nincs otthon annyi pénze, hogy megéljen, akkor honnan van annyi, hogy a jóval drágább európai megélhetési költségeket kifizesse?

Előfordulhat, hogy valakik gerjesztik, szervezik és finanszírozzák a tömegek útját?

Hírdetés

Ha feltesszük magunkban a kérdést, hogy mit tudunk mi itt, hogy mit tud egy átlagember Európában Irak, Afganisztán, Líbia vagy Szíria tényleges hétköznapjairól, akkor szerintem nem tévedünk, hogyha azt mondjuk, hogy lényegében semmit, pedig az információs társadalom minden vívmánya a rendelkezésünkre áll. Látjuk ugyan a tévében 5-10 percben az ottani elrettentő képeket, de a mindennapok valóságról nincs fogalmunk. De vajon ott mit tudnak rólunk? Mit tudnak a mi hétköznapjainkról? Honnan tudják, hogy erre van számukra a földi Paradicsom? Kik és mit mutatnak ott nekik rólunk? Milyen propaganda működik, hogy annak a hatására ennyi ember elindul az ismeretlenbe?

Az európai balliberált elit, köztük persze a honi elvtársaik tapsikolnak az emberáradat láttán. Emberségről, emberi jogokról, befogadásról beszélnek, és rasszistának, érzéketlennek, gyűlölködőnek bélyegeznek mindenkit, aki ki meri mondani, hogy az ilyen mértékű migráció el fogja tűntetni a ma ismert európai civilizációt.

Vajon kinek az érdeke, hogy ezek a folyamatok működjenek, és minél jobban felgyorsuljanak? Vajon kinek az érdeke, hogy Európa nemzetállamai felszívódjanak, és a kontinens összeolvadjon egy gyökér- és történelem nélküli afro-európai masszába? Kinek az érdeke, hogy Európában létrejöjjön egy olyan keveredett faj, aminek semmi köze, semmi kötődése nem lesz itt semmihez, akiket majd sokkal könnyebben lehet irányítani, akik majd nem lesznek akadályai annak, hogy egy egységes vezetés alá vonják az egész földrészt?

Az EU jól láthatóan nem tud, vagy nem is akar semmilyen megoldást, csak sodródik az eseményekkel. Az Egyesült Államok álszent módon emberi jogokról és a befogadás szükségességéről beszél, az európai népek pedig csak kapkodják a fejüket és nem értik, hogy miért nem történik semmi sem, miközben pont azoktól várják a megoldást, akik az egész globális problémát okozták.

Mindeközben néhány ezer kilométerre innen ebben a pillanatban is emberek tömegei szállnak fel valamilyen járműre, hogy önkéntelenül, biodíszletként beteljesítsék az öreg kontinens sorsát ebben az új világrendben…


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »