A lengyelek több nagyvárosban is utcára vonultak a közel-keleti migránsáradat ellen

A lengyelek több nagyvárosban is utcára vonultak a közel-keleti migránsáradat ellen

Lengyelországot szinte egyáltalán nem sújtja (egyelőre) a Közel-Keletről érkező migránsáradat, ám lengyel barátaink máris utcára vonultak és tiltakoztak az ellen, hogy hazájuk az EU kvótaelképzelései szerint 2017-ben kétezer jövevényt fogadjon be és telepítsen le. Az Össz-lengyel Ifjúság (Mlodziez Wszechpolska) nevű hazafias szervezet szólítására csak Katowicében ötezer lengyel tiltakozott a migránsok várható érkezése ellen.

A fősodratú lengyelországi sajtó szinte teljesen elhallgatta (a "magyar" is – H. J.) a tényt, hogy szombaton több lengyelországi nagyvárosban, így például Varsóban, Katowicében, Szczecinben, Lódzban és Bydgoszczban tömegtüntetések voltak a migránsok esetleges ottani letelepítése ellen. A tegnapi tömeges tiltakozásokról mi is csak a németországi, így például Bürgerinitative Dresden című hírportálról szereztünk tudomást. Az Oroszország Ma (RT) angol nyelvű szekciója azonban videóval is beszámolt a lengyelországi eseményekről.

Hírdetés

A tegnapi katowicei és más városokban lezajlott, nagy rendőri biztosítás mellett megejtett tömegtüntetéseken igen sok volt a fiatal, akik a fehér-piros lengyel nemzeti zászlók mellett transzparenseiken a többi között az iszlám európai térhódítására figyelmeztettek és hangsúlyozták, hogy "Lengyelország a lengyeleké". A tüntetők tiltakoztak az ellen is, hogy az EU úgynevezett kvótarendszere értelmében Lengyelországnak 2017-ben kétezer közel-keleti migránst kellene befogadnia. A menetelő tüntetők Katowice központjában végül nagygyűlést tartottak, amelyen ismert politikusok is fölszólaltak.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »