A lengyel hadsereg szakértői megtisztították a felszínt az állítólagos náci aranyvonat alagútjánál

ahol kincsvadászok szerint egy második világháborús páncélvonatot rejt a föld mélye, így elviekben mától nincs akadálya annak, hogy megkezdődjön az ásatás.

Egy amatőr lengyel és német kincsvadász azt állítja, saját földradar vizsgálataikkal megállapították, hogy 98 méter hosszú páncélvonat van elásva a földben 8-9 méter mélyen.

A kincsvadászok úgy vélik, hogy a németek által hátrahagyott szerelvény „csodafegyverek” prototípusait tartalmazhatja. Egy helyi legenda szerint viszont a második világháború végén a visszavonuló németek arannyal teli páncélvonatot rejtettek el a környéken.

Hírdetés

Tény, hogy a világháború egyik legizgalmasabb rejtélyére derülhet fény, ha rábukkannának az 1945-ben eltűnt katonai vonatra, amelyen németek felbecsülhetetlen értékű aranyzsákmányukat akarták kimenekíteni a mai Lengyelország területéről. A felfedezők minden esetre csak úgy voltak hajlandók elárulni a pontos helyszínt, ha biztosítják számukra a megtalált kincs értékének tíz százalékát.

Tűzszerészek, vegyi- és nukleáris szakértők már befejezték a növényzettől korábban megtisztított terület átvizsgálását, és közölték, hogy semmiféle veszélyes tárgyat vagy anyagot nem találtak a földfelszínen.

A biztonsági ellenőrzés befejezését a walbrzychi városi tanács jelentette be. Egyelőre nem beszéltek arról, hogy mikortól és mennyire komoly kutatást kezdenek a hatóságok az „aranyvonat” feltárása céljából.

(Blikk nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »