A lengyel, a cseh és a "szlovák" fővárosban is tüntettek – Kelet-Közép Európában egyelőre még a józan gondolkodás áll nyerésre

A lengyel, a cseh és a "szlovák" fővárosban is tüntettek – Kelet-Közép Európában egyelőre még a józan gondolkodás áll nyerésre

Utcára vonultak a lengyel, a cseh és a "szlovák" fővárosban is szombaton a kontinensfoglalók befogadását pártoló és ellenző tüntetők.

Varsóban mégis megtartották a Lengyelek a bevándorlás ellen elnevezésű tiltakozó menetet, amelyet korábban a varsói főpolgármester-helyettes betiltott, de határozatát a mazóviai vajda felülbírálta. A demonstráción mintegy 5 ezren vettek részt, sokan közülük iszlámellenes jelszavakat skandáltak. A lengyel fővárosban ellentüntetést is tartottak az illegális határsértők befogadása mellett mintegy ezer résztvevővel. Gdanskban több ezren tüntettek a "menekültek" befogadása ellen. Korábban kisebb tüntetés volt a betolakodók mellett is mintegy 200 résztvevővel.

Hírdetés

Prágában mintegy 400-an tüntettek a migránsok befogadása és az iszlám európai terjesztése ellen. A demonstráció keretében mintegy 300 motoros is felvonult a belváros utcáin nemzeti zászlókkal és iszlámellenes jelszavakkal. Ezzel egy időben bevándorlók melletti tüntetés is zajlott a cseh fővárosban, a két tábort rendőrségi kordon választotta el egymástól.

Pozsonyban rendőrségi adatok szerint mintegy ezer iszlámellenes és 400 bevándorlásbarát tüntető gyűlt össze. Robert Kalinák tót belügyminiszter közben ismét elutasította az Európai Bizottság által a "menekültek" EU-tagállamok közötti elosztására javasolt kötelező kvótákat. Megerősítette viszont, hogy az ún. Szlovákia kész több száz szíriai keresztényt befogadni, "akik képesek integrálódni a társadalomba, és akiknek a befogadása Szlovákia számára nyereség" – idézte a TASR szlovák hírügynökség a belügyminisztert.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »