A lelövés előtt két ukrán vadászgép közelítette meg a maláj Boeing-et

A lelövés előtt két ukrán vadászgép közelítette meg a maláj Boeing-et

A tűzoltó- és mentőegységek tovább dolgoznak a -valószínűleg – az ukrán hadsereg által lelőtt Boeing 777-es roncsai között.
31O ember halt meg, 295 utas és a 15 fős személyzet.
Kijev szerint a donyecki orosz lázadók lőtték le a gépet, ellenben az orosz szabadcsapatok nem rendelkeznek olyan technikával ami 1O,OOO méteres magasságban ki tudna lőni egy gépet.
Ugyanakkor az is fontos tényadat, hogy az ukrán fegyveres erők egy hadgyakorlat alkalmával “véletlenül” 2OO1-ben már lelőttek egy 11ezer méteren repülő TU-154-es gépet a Fekete Tenger felett, akkor is alig akarták bevallani, végül rájuk lett bizonyítva, és az áldozatok (78 ember) családjai felé több mint 16,5 millió USD-t fizettek meg.
Az esettel kapcsolatban a spanyol légiforgalmi irányító, aki az MH17-es járatot irányította, a Twitter blogjában jelezte hogy néhány perccel a lelövés előtt két ukrán vadászgép közelítette meg a Boeing-et.
Azt írja “when Boeing simply vanished from the radars,Kiev authorities told us that it has crashed. but how they could know that so quicklz?” – “amikor a Boeing eltűnt a radarokról,a kijevi hatóságok mondták hogy lezuhant, de honnan tudták volna ilyen hamar?”
Ha a föld-levegő rakéták találták volna el a gépet, akkor kerek lyukakat ütött volna a robbanás a törzsön, ugyanakkor a levegő-levegő rakéták nyíl alakú sérüléseket hoznak létre, mint a amilyen a maláj gép roncsain találhatóak.

A lezuhant repülőgép burkolatán jellemzően a srapnel robbanófejek (levegő-levegő rendszerek) okozta sérülések vannak, melyek az ukrán hadseregben a MIG-29 és SZU-27-es vadászgépekhez rendszeresített Topor vagy az R-73 rakéták becsapódásakor keletkeznek.
“Before they took away our phones or smashed my skull:know that Kiev did it” – mielőtt elveszik a telefonjainkat vagy szétverik a koponyámat,tudd: Kijev csinálta” – írja a Carlos nevű spanyol légiforgalmi irányító a Twitter blogjában,

Hírdetés

Forrás: Orosz Hírek, English Praavda, CNN

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »