A legnagyobb Rogán-féle hazugság: letagadni a brüsszeli Fideszt

A legnagyobb Rogán-féle hazugság: letagadni a brüsszeli Fideszt

Rogán Antal interjút adott a kormány által adópénzekből kitömött Demokrata című lapnak. Ez idáig nem hírértékű, hiszen propagandaminiszterként – legalábbis saját bevallása szerint – az a feladata, hogy közpénzből kampányoljon a kormányzat mellett. Ezek alapján elképzelhető, hogy milyen izgalmas lehetett a beszélgetés, azonban mégis akadt benne egy olyan momentum, ami miatt érdemes foglalkozni vele.

Rogán Antal természetesen megint kijelentette, hogy

„Orbán Viktor mellett dolgozni, ráadásul politikai munkát végezni, az egyik legfontosabb feladat a kormányban”,

ami persze nem igaz, mert egészségügyi miniszterként, oktatási miniszterként dolgozni sokkal fontosabb lenne, kár, hogy ilyen pozíciók nincsenek az Orbán-kormányban.

Elmondta azt is, hogy szimpla karaktergyilkosság folyik ellene, és ezt is csak azért, mert a kormány olyan nagyon jól teljesít (aki nem tudná, az majd elolvashatja az óriásplakátokról) – tehát hazugság, hogy ő urizál, és csak magánemberként kávézik ügyvédekkel.

Ezekkel a kijelentésekkel tehát nem is foglalkozunk.

Hírdetés

Szóba került azonban az Európai Unió helyzete is. Kijelentette:

„Magyarország sajátos helyzetben van, mert régóta ellenzékben van Brüsszelben. Míg a magyar kormány az emberek megkérdezését hirdeti az unióban, addig Brüsszelben elvont ideológiai politizálás zajlik, amelynek semmi köze az Európai Néppárt értékeihez”.

S akkor álljunk meg itt egy pillanatra!

A legnagyobb EP-frakciónak, az Európai Néppártnak egyik legjelentősebb delegációját a Fidesz-KDNP adja, a szervezet alelnöke pedig nem más, mint a Fidesz-alapítótag, az alaptörvényünket egy iPaden megíró Szájer József. Nincs olyan, hogy Brüsszel, vagy Fidesz, már csak azért sem, mert a Fidesz EP-képviselői minden egyes alkalommal megszavaztak mindent, amit a többség elvárt tőlük, s mert maga Orbán Viktor is alig néhány napja mindenre rábólintott az EU-csúcson, amire tagállamok állam- és kormányfői úgy gondolták, hogy kell.

Amikor Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csaba érdekeltségi köréhez tartozó cégek óriásplakátjain azt kérik „üzenjünk Brüsszelnek”, akkor nyugodtan megtehetjük azt Lendvay utcában is.

(S azt csak zárójelben tegyük hozzá, hogy az Európai Bizottság egyik biztosa pedig az a Navracsics Tibor, aki 2006-tól 2010-ig a Fidesz-frakcióvezetője volt, míg 2010 és 2014 között Orbán Viktor miniszterelnök helyetteseként szolgálta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét).

Magyarország, már amennyiben azonosítjuk hazánkat a jelenlegi kormánnyal, nincs ellenzékben Brüsszelben, nagyon is az akarata, jóváhagyása, asszisztenciájával hoznak meg minden döntést – odaát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »