A legnagyobb magyar (Fletó)

Magyarságuk vállalására buzdította hallgatóságát csütörtöki kazincbarcikai lakossági fórumán a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

„Ne engedjük meg, hogy mások mondják meg, (…) jó magyarok vagyunk, vagy sem” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc az „Orbán vagy Európa? Válassz!” kampánya keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban mintegy háromszáz ember előtt.

Hírdetés

Hozzátette: „szeretjük a hazánkat”, ám „szerintünk ez az ország sokkal jobb is lehetne; nem az országra haragszunk, hanem azokra, akik ilyenné tették”. „Ne szégyelljük magyarságunkat”, hiszen vannak sikereink, csak azt, „ami velünk most történik” – mondta.

Azokra „haragszunk, akik nem értik, hogy ez az ország sokkal jobb, élhetőbb, nyugodtabb is lehetne”, ha a kormány másképp vezetné – hangoztatta az ellenzéki politikus, volt kormányfő. Mint mondta, a következő választás fő kérdése és tétje: „Orbán vagy Európa”.

Kijelentette: az lenne a kívánatos, ha a politika mégsem erről szólna, hanem például az adó-, az iskola- vagy a nyugdíjrendszer átalakításáról. „Vannak olyan szerencsés országok, ahol erről szól a politikai vita” – jegyezte meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »