A legnagyobb írók közé emelnék Bayer Zsoltot

A legnagyobb írók közé emelnék Bayer Zsoltot

„Nagy lesz a felháborodás, mert a Nemzeti Könyvtárban meg fogom jelentetni Bayer Zsoltot” – fogalmazott Kerényi Imre, döntéséről pedig a Blikk.hu számolt be.

A politikai pályáját az MSZMP-ben kezdő, jelenleg miniszterelnöki megbízottként dolgozó Kerényi ezzel olyan, halhatatlannak tartott szerzők közé emeli be a leginkább trágár kirohanásairól ismert újságírót, mint amilyen Jókai Mór, Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza és Kosztolányi Dezső.

Bayer Zsolt írói pályafutása alatt 22 kötetet adott ki, de főként a Magyar Hírlapban vagy a saját blogoldalán megjelenő jegyzetei, blogbejegyzései tették híressé vagy inkább hírhedtté: az 5-ös számú fideszes párttagkönyv és a lovagkereszt büszke tulajdonosa ugyanis dühödt írásokban támadja, fenyegeti a balliberálisokat, az ellenzéki tüntetőket vagy éppen a cigányság szerinte embernek sem nevezhető rétegeit.

Hírdetés

„A cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol” – írta még 2013-ban a Magyar Hírlapban.

A Bádog – Bayer Zsolt blogja nevű felületen 2015-ben már azt fejtette ki, hogy minden 14 év feletti migráns potenciális gyilkos. A civiltörvény ellen a parlamentben békésen demonstráló tiltakozókról pedig áprilisban ezt mondta a Karc FM rádió műsorában. „Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön (…), ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

Erőszakos kijelentései miatt a médiatanács már több alkalommal is több százezer forintra büntette Bayert, ez azonban Kerényi Imrét nem tántorítja vissza attól, hogy a magyar irodalmi panteon legnagyobbjai közé emelje a szerzőt.

A Nemzeti Könyvtár-sorozat kiadását egyébként 350 millió forinttal finanszírozta a kormány, a sorozatot Orbán Viktor kérésére hozták létre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »