A legjobb természetes fejfájáscsillapítók

A legjobb természetes fejfájáscsillapítók

Ha a fejfájás rendszeresen jelentkezik, igencsak meg tudja keseríteni mindenki életét. Ha azonban minden alkalommal fájdalomcsillapító tabletták után nyúlunk, akkor gyomorproblémáink lehetnek.

Egyszerű, de nagyon sokat segíthet. A szervezet túl alacsony hidratáltsági szintje nagyon gyakran okoz fejfájást anélkül, hogy szomjúságot éreznénk és ilyesmire gyanakodnánk. Ha testünkben nincs elég folyadék, akkor lassul a véráramlás, csökken a véroxigénszint, és a fontos szervekhez, például az agyhoz is kevesebb oxigén jut, ami fejfájást okoz – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Az alacsony magnéziumszint gyakran vált ki fejfájást és migrént a szakértők szerint. Ez a fontos ásványi anyag nagyon sok biokémiai folyamatot szabályoz a testünkben, például az idegek és az izmok működését, a vér glukózszintjét és a vérnyomást. Éppen ezért egy kis extra magnézium segíthet, hogy több oxigén jusson az agyhoz, illetve ellazuljanak az izmaink és az idegeink. Fájdalomcsillapító helyett érdemes először magnéziumtablettát bevenni, amelytől egyébként még aludni is jobban fogunk.

Több kutatás is igazolja, hogy a kerti szegfű hatásos lehet migrénes fejfájás ellen – ez kapszula formájában is kapható. Nagyon fontos azonban, hogy semmiképpen se szedjük egyszerre semmilyen fájdalomcsillapítóval, mert a kettőnek együtt nagyon erős vérhígító hatása lehet.

A leggyakrabban migrént okozó ételek listáján ott van a csokoládé, a vörösbor, a barna sör, a bolti felvágottak és az érett sajtok. Éppen ezért a fejfájásra hajlamosaknak érdemes ezeket elkerülni. Illetve érdemes ételallergia-vizsgálatot is végeztetni, mert a szervezet nagyon gyakran fejfájással reagál olyan táplálék bevitelére, amelyet nem tolerál jól – akár még úgy is, hogy gyomorpanaszokat nem vált ki a dolog.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »