A legjobb kórház: a komáromi kórház nyerte az Általános Egészségbiztosító által kiírt szavazást

A legjobb kórház: a komáromi kórház nyerte az Általános Egészségbiztosító által kiírt szavazást

Az AGEL Komáromi Kórház kiemelkedő sikert ért el az elégedettségi mutatók tekintetében. A tavaly meghirdetett szavazáson, amelyen az Általános Egészségbiztosító több mint 6300 biztosítottja szavazott, az általános kórházak kategóriáját nyerte meg – tájékoztatott a kórház sajtóosztálya.

Az Általános Egészségbiztosító (ÁEB) által közzétett információk szerint a felmérésben a 2022-es évben összesen 6321 olyan biztosított vett részt, akik legalább egy éjszakát töltöttek el egy szlovákiai egészségügyi intézményben, kivéve a pszichiátriai kórházakat és osztályokat, a fekvőbeteg-gyógyintézeteket és a börtönkórházakat. Egy egészségügyi intézmény akkor került be a felmérés értékelésébe, ha a ÁEB-hez több mint 10 értékelés érkezett be róluk. A felmérés elektronikus kérdőív kitöltésével történt.

„Ez a harmadik és egyúttal a legjobb értékeléssel záródó felmérés, amelyen eddig részt vettünk, és ahol a betegek elégedettsége szerepel az első helyen. A kórház az elmúlt évben jelentős változásokon ment keresztül célzott beruházások keretében, amelyek jelentősen emelték az egészségügyi ellátásunk színvonalát. Nagy örömünkre szolgál az új sürgősségi osztály, az új járóbeteg-rendelők, a kemoterápiás osztály és január óta a vadonatúj MRI osztály. Leginkább azonban annak örülünk, hogy a betegek bizalommal fordulnak hozzánk, messziről, sőt külföldről is. Ez az eredmény elsősorban kórházunk közel 600 dolgozójának köszönhető. Egyben nagy motiváció és bátorítás számunkra a további munkára és fejlesztésekre” – fogalmazott Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója.

Hírdetés

A fekvőbeteg-ellátó egészségügyi intézményeknek hat típusa van, amelyeket az ÁEB biztosítottai értékeltek. Az elmúlt évekhez képest az egészségügyi intézmények némileg javítottak az értékelésen. Míg 2021-ben 1,56-os átlagpontszámot értek el, addig 2022-ben 1,54-es átlagpontszámot kaptak. A szív- és érrendszeri betegségekre szakosodott intézetek teljesítettek a legjobban 1,24-es átlaggal, míg az állami egyetemi és oktatókórházak a legrosszabbak között végeztek az értékelésben.

„Az Általános Egészségbiztosítón belül minden évben felmérést végzünk a kórházi betegek elégedettségéről. Biztosítottjaink adatait, véleményét és visszajelzéseit olyan információforrásnak tekintjük, amelynek köszönhetően javíthatjuk a szlovákiai egészségügyi ellátást és folyamatosan fejlődhetünk az egészségügyi intézmények minőségében” – mondta Richard Strapko, az Általános Egészségbiztosító főigazgatója.

(SZE/AGEL/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »