A legerősebb állam, Németország diktál, az érdekeinek megfelelően – ezek érvényesítése viszont ellehetetleníti, gyarmatosítja az EU gyengébb országait – rövid lapszemle

Angela Merkel, német kancellár – aki diktál

George Friedman, a Stratfor kutatóintézet vezetője szerint az EU jelenleg ismert felépítése nem fenntartható. Az egyes országoknak teljesen mások az érdekeik.

Az Európai Központi Bank működése figyelmen kívül hagyja azt a helyzetet, hogy az országok vezetőit újra kell választani minden négy évben. Meghagyták az államok függetlenségét, létrehoztak egy fenntarthatatlan rendszert, s ha bárki megpróbálja követni a rá központilag kiszabott irányvonalat, akkor azt kapja, amit Görögország: a Szirizát, azaz különböző unióellenes pártokat.

Hírdetés

Németország teljesen exportfüggő, így egy olyan Európai Uniót akar létrehozni, amely három feltételt teljesít.

Első a szabadkereskedelmi övezet.
Második az optimális valutaárfolyam fenntartása Németország számára.
A harmadik hogy a brüsszeli döntésekkel elérje, hogy az alacsony bérszínvonalú országokban nagyon megnehezítse a vállalkozások működését.

„Ha én lennék a német kancellár, én is pontosan ezt tenném. Ha magyar volnék, akkor azt mondanám, nem tudok így, ilyen óriási exportőrrel magam mellett élni, gúzsba köti a gazdaságomat”.
Napi gazdaság


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »