A legellenszenvesebb német portál (Spiegel) reagálása a választásokra: „Zfd Németországnak” (Cezúra Németországnak)

A legellenszenvesebb német portál (Spiegel) reagálása a választásokra: „Zfd Németországnak” (Cezúra Németországnak)

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/bundestagswahl-2017-analyse-zaesur-fuer-deutschland-a-1169596.html

Vélemény: ha a legolvasottabb német hírportál ilyen vészt jósló fájdalomkiáltással reagál a mai német szövetségi képviselőházi választásokra, az igen jó, de persze jobb lett volna egész kontinensünk számára, ha az AfD az exitpollok szerint nem 13,4, hanem 40 százalékot kapott volna.

De ha már neki az AfD „ZfD” lett (a Spiegel szójátéka azt jelenti, hogy Cezúra Németországnak), akkor örüljünk. Mert nagyon ideje volt szakítani az eddigi Németországgal.

A portál nyolc pontban foglalja össze a választások „tanulságát”. Az első pont rögtön az AfD jó szereplése. (A végleges, holnapi eredmény ennél csak jobb lehet, mondják németországi források.)

Az első két mondat: „Harmadik legerősebb erőként a jobboldali populisták (kiemelés az eredetiben) most harmadik erőként vonulnak be, és soraik között van nem kevés jobboldali radikális. A múlt szellemei visszatérnek.”

Hírdetés

Erre az utóbbi mondatra már vártunk. (Hitler emlegetése is természetesen megjelent: így a Berliner Kurierban.)

A német egyensajtó a „jobboldali populisták” jelzőpárt ragasztja a magyar kormányra. Vagyis vegyük akkor úgy, hogy az AfD a magyar jobboldali választók többségének döntéséhez közel áll.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »