A legalja

A legalja

Van kérdés?

 

Ezt nem lehet megszokni. Az Ukrajnából érkező menekültek szívszorító látványa könnyeket csal elő az ember szeméből. Legtöbbünkéből. Aztán vannak olyanok is, akiknek kapóra jön a tragédia. Ők nem könnyeznek. Ők ezekben a drámai jelenetekben váratlanul érkező, jól megjátszható magas labdákat látnak, amiket „ügyesen” le lehet ütni. A Momentum elnök asszonya például azt írja: csapdahelyzetbe kergette a Fidesz azokat a kárpátaljai magyarokat, akik felvették a magyar állampolgárságot, és ezért most nem számítanak menekültnek, nem jár nekik ellátás. „Egy hete nem tesznek semmit, miközben a menekülthelyzet egyre csak súlyosbodik” – süvíti közösségi oldalán Donáth Anna. És nem szakad rá az égbolt.

Akinek szeme van, füle van, az láthatja, hallhatja, hogy a magyar állam minden Ukrajnából érkező menekültet befogad, ellát, legyen az illető ukrán, magyar vagy bármilyen nemzetiségű. (Még az otthon maradottakra is gondolt az Orbán-kormány, számos konvoj visz élelmet és egyéb szükségleti cikkeket Kárpátaljára.) „Hazudozás helyett elég lenne, ha elnök asszony bekapcsolná a televíziót” – írja egy kommentelő, egy másik ekképp mereng: „Vajon nekünk miért a legalja jutott az ellenzékből?”

Egy ide kapcsolódó archív színes (vagy inkább sötét) hír a közelmúltból: „Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke 2020 tavaszán az Országgyűlésben azt nehezményezte, hogy a kormányzat koronavírus elleni védőfelszereléseket küld a határon túli (beregszászi) magyaroknak.”

Hírdetés

Van kérdés?

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: Európai Parlament)

Pilhál György – www.magyarnemzet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »