A láthatatlan hatalom titkos, ördögi terve: keletnémet falvakba telepítenék a kontinensfoglalókat

A berlini fal leomlását követően csaknem 2 millió keletnémet települt át az ország nyugati felébe. A jelek szerint ez a folyamat egy ideje nemcsak lelassult, hanem egyenesen ellenkező irányt vett, ugyanis az egykori NDK nagyvárosai, így Lipcse, Drezda vagy Erfurt olyan vonzerőt jelentenek a pályakezdő nemzedék számára, hogy lassan már lakáshiánnyal is lehet számolni.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az egykori keletnémet kirakatváros, az NDK egyetlen nemzetközi vásárának otthont adó Lipcse, ahol annak idején a sok külföldi üzletember jelenléte miatt még viszonylagos árubőség is uralkodott, az elsőként küzdötte le a rendszerváltást követő elvándorlási folyamatot.

Hírdetés

2008 és 2013 között már közel 50 ezerrel többen költöztek Lipcsébe, mint hagyták el a várost. Időközben további keletnémet városok, így Drezda, Erfurt, Jena és Rostock is felsorakoztak Lipcse mögé – mintegy ellesve az ottani hatóságok intézkedéseit, és kiváltképpen előnyös tanulási lehetőséget, valamint csábító elhelyezkedési kínálatot biztosítva a felnövekvő nemzedék számára, egyre több fiatal, illetve pályakezdő számára jelentenek jobb jövőt.

A berlini demográfiai intézet most közzétett tanulmánya szerint a népesség alakulása döntően befolyásolja egy-egy település kilátásait, és ezt alighanem a keletnémet városok vezetői szívlelték meg a leginkább, mert különös figyelmet szentelnek a családalapítási feltételek biztosítására is, bölcsődék, óvodák fenntartásával teremtenek jó lehetőséget a gyermekvállalás és a karrier összeegyeztetésére.

A tanulmányból azonban kiderül az is, hogy az egykori NDK közel 2700 települése közül alig 20 százalék lakossága növekedik, a vidék, a falvak elnéptelenedése ugyanis tartós folyamatnak ígérkezik, ezért egyre több politikus veti fel annak lehetőségét, hogy az immár több, mint egy millió menekült jelentős részét éppen a keletnémet falvakban lehetne letelepíteni – ehhez azonban az infrastruktúra gyors korszerűsítésére, főleg pedig munkalehetőségek megteremtésére lenne szükség.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »