A lakosságot aggasztják az Európából érkező méregdrága telefonhívások

A lakosságot aggasztják az Európából érkező méregdrága telefonhívások

POZSONY. Nem szűnnek az egzotikus országokból szlovákiai magán számokra érkező telefonhívások. A szlovákiai mobil szolgáltatók naponta kapják az ilyen hívások blokkolására irányuló kéréseket. Az utóbbi hónapokban öt hasonló, automata rendszerről érkező hívás-hullámot rögzítettek, s ha az érintettek a számot visszahívják, ráfizethetnek, mégpedig alaposan!

A lakosság naponta kap ismeretlen számokról érkező telefonhívásokat. Az automata hívások egy ördögi körré váltak. Ha az ismeretlen számról érkező hívást fogadjuk, senki sem szól bele. Ellenkezőleg, ha egy ilyen jellegű hívást talál telefonján és visszahívja, akkor keletkezik a probléma. A Topky.sk magyarázatot kérve több szlovákiai operátort is megszólított.

A +44 20 8089 2387 telefonszámot érdemes ignorálni! Automata hívás Angliából!

Hírdetés

Társaságunk nyilvántartja a rendszeres időközökben gyanús telefonszámokról érkező hívásokkal kapcsolatos panaszokat, nyilatkozta Peter Kimijan, a Slovak Telekom munkatársa. „Az utóbbi időben nagyjából öt ilyen hullám fordult elő. Nagyrészt egzotikus országokból érkező hívásokról van szó, mint Szomália, Guinea, Etiópia és hasonlók” – nyilatkozta Kimijan, a Telekom vállalati ügyekkel foglalkozó szóvivője. Egyúttal megerősítette, az utóbbi időben európai országokból, mint például Angliából vagy Olaszországból is érkeznek hívások.

Több szolgáltató úgy gondolja, hogy a csalás mögött egy csoport állhat, akik robottelefonok segítségével csapnak le a telefonszámokra. Feltételezéseik szerint ilyen robotok több országban is előfordulhatnak. Kimijan felhívja a lakosság figyelmét, ignorálják az ismeretlen hívásokat. „Amennyiben az adott országból nem várnak hívást, nem kell a számot visszahívni, ugyanis éppen ebben rejlik  a kelepce” – nyilatkozta a Slovak Telekom szóvivője hangsúlyozva, ha az adott személy az ismeretlen számot visszahívja, anyagilag ráfizethet.

„Ha megtörténik, hogy az ismeretlen számról érkező hívást fogadják, a bejövő telefonhívásért nem fizetnek. Amennyiben a számot visszahívják, nemzetközi hívásként fogják számlázni” – tájékoztatott Alexandra Pisunková, az Orange Slovakia szóvivője. A veszélyes, ismeretlen számokról érkező hívások létezését Tereza Molnár, az O2 szóvivője is megerősítette. A társaságok azt ajánlják a lakosságnak, a gyanús számokat jelentsék mobil szolgáltatóiknak. 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »