A lakosság mindössze nyolc százaléka támogatná az abortusztörvény szigorítását

A lakosság mindössze nyolc százaléka támogatná az abortusztörvény szigorítását

Egy az SaS megrendelésére készült felmérésből kiderült, a szlovákiaiak mindössze 8%-a szeretné, ha szigorítanák az abortuszok törvényi szabályozását.

Az AKO-ügynökség által készített közvélemény-kutatásból kiderül, a megkérdezettek harmada nem nyúlna hozzá a törvényhez, míg másik harmaduk azt szeretné, ha liberalizálnák a törvényt. 

Hírdetés

Jana Bittó Cigániková, az SaS képviselője a felmérésre reagálva közölte, az emberek nagy része éppen azt mondja, amit ők is, azaz, hogy nem kell hozzányúlni az abortusztörvényhez.

A megkérdezettek mintegy negyede véli úgy, érdemes lenne “türelmi időt” szabni az abortuszoknak, azaz elrendelni, hogy a terhességmegszakításra jelentkező nők legalább 72 órát legyenek kénytelenek várni a beavatkozásra. A válaszadók 41%-a szerint ilyen türelmi időre egyáltalán nincs szükség. Hogy minden állami tulajdonban lévő kórházban kötelezően kelljen abortuszokat végrehajtani, azt a válaszadók mintegy háromnegyede tartja fontosnak. Érdekes tény, hogy a szlovákiaiak mintegy fele nem hallott még a kémiai abortuszról, azaz a Nyugaton egyre elterjedtebb abortusztablettáról. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »