A lakásmaffia-botrány után leváltották az érdi rendőrkapitányt

Papp Károly országos rendőrfőkapitány dr. Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány javaslatára október 15-ei hatállyal indokolás nélkül visszavonta kinevezését dr. Bozsó Zoltán gödöllői, valamint Pintér Lajos érdi rendőrkapitánynak.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint Gödöllőre Lajmer György alezredest nevezték ki, az érdi egyenruhásokat pedig Szellák Norbert őrnagy fogja vezetni vasárnaptól.

Az érdi rendőrkapitány leváltása nem sokkal azután következett be, hogy az Alfahír megírta: a városban a rendőrség tehetetlenül nézte végig, ahogy egy cigány család egyik napról a másikra beköltözött egy magyar asszony házába, kidobálva bútorait és egyéb vagyontárgyait, sőt még szexuális zaklatásnak is kitették az áldozatokat. A ház tulajdonosa hiába értesítette több alkalommal is a hatóságokat, azok nem kívántak komolyan foglalkozni az üggyel, így került a történet az Alfahír látóterébe.

Hírdetés

Miután cikkünkben felhívtuk a figyelmet az esetre, a rendőrség a korábbiaknál nagyobb erővel vonult ki az ingatlanhoz, és lehetővé tették a tulajdonos asszonynak, hogy feljelentést tegyen.

A lakásfoglaló érdi maffiáról szóló beszámolónk alapján Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, valamint a Pest megyei rendőrfőkapitánynak is. Utóbbi volt az, aki most indoklás nélkül, azonnali hatállyal leváltotta az érdi rendőrkapitányt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »