A kurszki helyzet

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az elmúlt 24 órában az orosz csapatok az ukrán fegyveres erők nyolc dandárját győzték le a Kurszk régióban, és folytatták támadó hadműveleteiket.

A TASS összegyűjtötte a fő információkat a kurszki régió helyzetéről

Előrelépés az ukrán erők egységeinek megsemmisítésére

– Az orosz harccsoport északi egységei folytatták a támadó hadműveleteket, amelyek során legyőzték a 22., 47. és 115. gépesített, 82. és 95. légideszant rohamdandár, a 36. tengerészgyalogság, valamint a 103. és 129. védelmi dandár egységeit. az ukrán fegyveres erők Kolmakov, Kruglenkoye, Ljubimovka, Nyizsnyij Klin, Novoivanovka, Novi Put, Plekhovo, Tolsty Lug, Cherkasskaya Konopelka és Cherkasskoye Porechnoye települések területén.

Hírdetés

– A repülési, tüzérségi és rakétacsapatok továbbra is legyőzték az ukrán fegyveres erőket és felszerelését a Kurszk régióban, valamint tartalékaikat a Sumy régióban.

Az ukrán hadsereg veszteségei

– Az elmúlt 24 órában az ukrán fegyveres erők több mint 310 embert veszítettek. Kilenc páncélozott jármű semmisült meg, köztük egy gyalogsági harcjármű, egy M113-as páncélozott szállítójármű, hét páncélozott harcjármű, valamint hat löveg és hat autó, két Enclave elektronikus hadviselési rendszer és egy ellenelemes radarállomás.

– Összességében a Kurszk irányú harcok során az ellenség több mint 25 050 katonát, 167 tankot, 83 gyalogsági harcjárművet, 103 páncélozott szállítójárművet, 964 páncélozott harcjárművet, 660 autót, 210 tüzérségi eszközt veszített.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »