A kurdok hátbatámadátk a szíriai kormányerőket

A kurdok hátbatámadátk a szíriai kormányerőket

Egy hatályban lévő tűzszüneti egyezmény ellenére Al-Haszakah-ban a tartományi fővárosban összecsapások törtek ki a szíriai kormányzatot támogató Szíriai Nemzetvédelmi Milícia (NDF) és a szíriai kurdok fegyveres szervezete, a Népi Védelmi Bizottságok (YPG) között vasárnap reggel, több harcos halálát eredményezve mindkét oldalon és aknavetőkkel vívott tűzpárbaj bontakozott ki a felek között Tal Hadzsar és Al-Azizijjeh városrészekben.

A helyzet továbbra is rendkívül feszült Al-Haszakah-ban, az erőszakos összecsapások kiújultak az Al-Azizijjeh kerületben; azonban ezúttal a Szíriai Nemzetvédelmi Milícia lendült támadásba és elfoglalta az Iszamel Általános Iskola épületét válaszul a kurd szervezet agressziójára. A Nemzetvédelmi Milícia képes volt biztosítani és megerősíteni a Baasz Párt városi székházát mielőtt a tűzharc kibontakozott kora reggel.

Hírdetés

Tűzharcot jelentettek ezenkívül még Tal Hadzsar, Al-Szaláhijjeh és Al-Nászarat negyedek határáról, ahol a Nemzetvédelmi Milícia sikeresen előretört még mielőtt egy másik tűzszünetben egyeztek meg a szembenálló felek. A tűzszünet megköveteli minden civiltől, hogy az otthonaikban maradjanak, amíg a rend helyre nem áll a tartományi székhelyen és mindkét fél teljesen felhagy a harccal.

 A háború 2012-es felerősödése óta a Szíriai Arab Hadsereg átengedte a kurd önvédelmi erőknek a zömében kurdok lakta területek ellenőrzését az országot több irányból ért agresszió miatt. A kurd erők eddig együtt harcoltak a Szíriai Arab Hadsereggel az “Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet ellen. Most úgy tűnik vahabita és cionista körök meg akarják osztani a szalafista terrorszervezetek ellen harcoló erőket Irakban és Szíriában. A kurdok önrendelkezés iránti vágyát használják fel a globalista elitek a térség további megosztására Szíriában és Irakban.

 oreintalista.hu  Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »