A külföldiek szerint ezek a szlovák konyha legbizarrabb ételei

A külföldiek szerint ezek a szlovák konyha legbizarrabb ételei

Ami a gasztronómiát illeti, minden országnak megvannak a saját jellegzetes ételi, ám a hazaiak nem szeretnek róluk negatívumot mondani. A hazai konyha szerelmesei esetleg csak annyit ismernek el, hogy az egyes ételek egy kicsikét különlegesek.

A Hospodárske Noviny ezúttal úgy döntött, hogy a saját háza táján is körbesöpröget. Szlovákiában élő külföldieket kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak a szlovák konyháról, illetve arra is kíváncsiak voltak, hogy melyik ételt vélik a legbizarrabbnak.

Íme, a legbizarrabb ételek listája:

Karácsonyi ételek

Számomra a legérdekesebb az, hogy Szlovákiában minden karácsonykor ugyanazt eszik annak ellenére, hogy rengeteg más élelmiszer áll az itteniek rendelkezésére.“ (Daniel Mexikóból)

Tatárbifsztek

Ha csak rágondolok a nyers hús és a tojássárga kombinációjára, már attól a rosszullét keringet. A többi étel nem okoz problémát, sőt, Pozsonyban már csigát is ettem, de a tatárbifsztek nálam kivágta a biztosítékot“. (Sarp Isztambulból)

Torma

A legfurcsább és a legbizarrabb étel, amit valaha kóstoltam, az a torma. Első ránézésre nem rossz, de az íze katasztrofális“. (Donato Olaszországból)

Hírdetés

Szalonna

Szerintem az összes étel jó, de észrevettem, hogy mindenbe, amibe lehet, sok szalonnát tesznek. A szlonna pedig nem egészséges“. (Anonim)

Treszka (majonézes tőkehalsaláta) és a virsli

Az összes szlovák étel közül a treszka a legbizarrabb. Nemcsak furcsa, de még a textúrája is különleges. A virslit se szeretem, sőt, számomra az is különös, hogy ilyesmit esznek reggelire“. (Arnaud Franciaországból)

Juhtúrós galuska

„A legrosszabb dolog, amit valaha kipróbáltam. Az ízét semmi máshoz nem lehet hasonlítani, és az ember hosszú ideig a nyelvén érzi. Ez az az étel, amit rögtön sörrel kellett leöblítenem“. (Loretta Ausztráliából)

Meg kell, hogy mondjam, szeretem a galuskát, azt viszont nem szeretem, hogy minden szlovák ételbe hagymát és fokhagymát tesznek“. (Donato Olaszországból)

Kocsonya

Először a karácsonyi vásárban kóstoltam a kocsonyát abban a hitben, hogy leves fogok enni. De semmiféle levesről nem volt szó, hiszen a kocsonya disznóhúsból készült zsír, ami a tetejébe úgy néz ki, mint egy zselé. Az ember csak és kizárólag zsírt eszik, aztán valamilyen disznóbőrt, netalántán egy kis disznóhúst“. (Diego Ekvádorból)

Forrás: HNonline.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »