A külföldi sajtó elájult a magyar csapattól

A külföldi sajtó elájult a magyar csapattól

Magyarország az EB meglepetéscsapata. Dzsudzsák Balázs vezette győzelemre a magyar tizenegyet. Rio Ferdinand korábban nem tudta komolyan venni Király Gábort.

A magyar–portugál egy olyan találkozó volt, amelyet nem lehet a szokásos kategóriákkal leírni, nem lehet racionálisan felfogni, írja a svájci Neue Zürcher Zeitung. Az ilyen mérkőzések megmaradnak az emlékezetben, nem a tökéletességük, hanem a szellemük miatt. A magyarok folyamatosan rejtvényeket adtak fel a portugáloknak, és mire azok látszólag megtalálták a választ, már jött az újabb rejtvény. A lap az öntöttvashoz hasonlítja a magyar csapat szervezettségét, amely szerinte az egyik legjobb csapat az EB-n ebben a tekintetben.

Hírdetés

Továbbra is Magyarország az Európa-bajnokság meglepetéscsapata, írja a Tagesspiegel. A német lap lélegzetelállítónak és drámainak nevezi a tegnapi mérkőzést. Megjegyzi azt is, hogy a magyar szurkolók eleinte gúnyos tapssal fogadták a portugál világsztár, Christiano Ronaldo próbálkozásait, amelyek csak a második félidőben vezettek eredményre.

Soha nem tudtam komolyan venni Király Gábort játékosként – ezt Rio Ferdinand, az angol válogatott egyik sztárja vallotta be egy televíziós műsorban. A brit focista ezt azzal indokolta, hogy a magyar kapus ragaszkodott ahhoz, hogy mindig melegítőben védjen. Hozzátette: mindig nehézséget okozott neki, hogy komoly ellenfélnek tekintse Király Gábort az angol fociligában. Szerinte az öltözete alapján abszolút nem bízott volna benne, ha egy csapatban játszottak volna. Arról a brit lapok nem írnak, hogy a magyar csapat eddigi teljesítménye láttán megváltozott-e Rio Ferdinand véleménye.

Dzsudzsák Balázs lelkes teljesítményének köszönhető, hogy Magyarország fontos döntetlent ért el Portugáliával szemben, írja az olasz La Gazzeta dello Sport angol nyelvű kiadása. A lap szerint Dzsudzsák futballozott legjobban a magyar válogatottban, annak motorja volt, és bebizonyította, hogy tartása és tehetsége is van. A szaklap szerint mellette Gera Zoltán és Szalai Ádám emelkedett ki a magyar csapatból a tegnapi mérkőzésen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »