A Kreml negatívan viszonyul Putyin olimpiai eltiltásához

A Kreml negatívan viszonyul Putyin olimpiai eltiltásához

A Kreml sajnálkozását és ellenérzését fejezte ki pénteken azzal kapcsolatban, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) korlátozásokat vezetett be az orosz sportolók nemzetközi szereplésével kapcsolatban és két évre eltiltotta az orosz hivatalos személyeket – köztük Vlagyimir Putyin elnököt – az olimpiai és paralimpiai játékok, valamint a világbajnokságok látogatásától.

CAS logos - Tribunal Arbitral du Sport / Court of Arbitration for Sport

Hírdetés

„Természetesen sajnáljuk, hogy ilyen döntés született és természetesen negatívan viszonyulunk hozzá” – idézte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt az Interfax hírügynökség.
   
„Ezzel együtt a sportvezetőink már rámutattak: az a legfontosabb, hogy a sportolóknak joguk lesz részt venni a nemzetközi versenyeken, ami lehetővé teszi nemzetközi minősítésük megőrzését, és azt, hogy formában maradjanak” – hangoztatta Peszkov.
   
Hangsúlyozta, hogy Moszkva továbbra is szoros kapcsolatban marad a nemzetközi sportszervezetekkel. Ezzel együtt folytatja érdekei képviseletét és a doppingolás elleni küzdelmet.
   
A CAS a moszkvai doppingellenőrző laboratórium működésében tapasztalt visszaélések miatt két évre eltiltotta az orosz sportolókat attól, hogy világversenyeken nemzeti színekben szerepeljenek. Oroszország ugyanebben az időszakban nem rendezhet olimpiát, paralimpiát és világbajnokságot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »