A közösségi oldalon hamis versenyfelhívás terjed, a csalók visszaélnek egy bank nevével

A közösségi oldalon hamis versenyfelhívás terjed, a csalók visszaélnek egy bank nevével

A közösségi oldalon ismét egy nem létező versenyben való részvételre hívnak fel egy bank nevében, s a csalók 50 ezer eurós nyereménnyel csábítják potenciális áldozataikat. A szélhámosságra a Szlovák Takarékpénztár szóvivője, Marta Cesnaková hívta fel a figyelmet. A csalók, visszaélve a bank vizuális jellemzőivel, igyekszenek elhitetni, hogy a versenyt a bank hirdette meg.

A szélhámosok célja, hogy a verseny ürügyén megszerezzék áldozataiktól a bankkártyáik adatait, melyek úgymond szükségesek a részvételhez. A bank a hamis profilt jelentette és a közösségi oldal üzemeltetője ezt követően törölte a bejegyzést, azonban egy órán belül ismét felkerült.

Hírdetés

Mindezek mellett az csalók létrehoztak néhány hamis profilt, ahol az állítólagos nyertesek igazolják, hogy a verseny valódi és tényleg átutalták a nyereményt a számlájukra.

Cesnaková tájékoztatóul azt is elmondta, hogy a hamis oldalnak csak néhány száz követője van, a profil megnevezéséből hiányzik a kék hitelesítőjel, a megnevezésénél pedig szóköz helyett aláhúzásjel szerepel. Az állítólagos nyertesek bejegyzései szlovák nyelven íródtak, de külföldi nevekkel és profilokkal, a szövegeik pedig több esetben értelmetlenek.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »