A „közösségi irányelvekről”, tartalomról és formáról

Az internetes mémek néha frappánsabban, tömörebben írják le a valóság egy szeletét, mint fél oldalnyi érvelés.

A „Meseország mindenkié” című kártékony botránykönyvről, mely a magyarul olvasó csöppségek ártatlan lelkét és agyát hivatott liberális propaganda szerint „érzékenyíteni”, valójában megzavarni, az egészséges, ösztönös kapaszkodóktól megfosztani, már írtam e hasábokon. Az is említést nyert, hogy ezt a könyvet Dúró Dóra ledarálta demonstratívan.

A Mi Hazánk alelnöke most egy mémet közölt az oldalán, melynek felvezetőjében utal arra, hogy a Facebook „naponta darálja le” emberek millióinak szellemi termékét, mert az állítólag „ellenkezik a közösségi irányelvekkel”. Hadd tegyem hozzá, egyes együttesek, személyek vagy internetes oldalak nevét, mint például Toroczkai László, a Romantikus Erőszak (Romer) vagy a kuruc.info leírni sem lehet.

És igencsak ideillik a magam esete is. 90 napra megvonták tőlem az élő közvetítés és a hirdetés jogát mert megosztottam a Romer új, Trianon századik évfordulójára írott albumának a linkjét.

Miután kitettem ennek dacára az együttes koncertjéről két képet tesztelendő a rendszert, figyelmeztettek, hogy tiltás jön.

Ezután csend következett, majd amikor beválogattam egy hónappal később kedvenc fotóim közé azt, amiről én magam árultam el korábban, hogy milyen koncerten készült, de melyen magam voltam csak látható egyik fiammal, senki más, értesítést kaptam, hogy egy napra le vagyok tiltva. Ehelyett törölték tíz éves a profilomat, mind az 5000 ismerőssel, több általam kezelt oldallal együtt, beleértve a „Borbély Imre szellemi öröksége” oldalt is. Még az általam alapított csoportok oldalának háttérképét is, tehát mindent, amit feltettem fel valaha e közösségi felületre.

S mindezt azért, mert az ő gondolatrendőrségük által üldözött együttes koncertjén készült képet emeltem be a legfontosabbak közé magamról s a kisebbik fiamról.

S akkor hosszan sorolhatnám a botrányosabbnál botrányosabb eseteket jobboldali véleményformálók minden alap nélküli tiltásáról, bejegyzések törléséről, hirdetésük visszautasításáról.

Hírdetés

Dúró Dóra a mémen az épp ledarálandó könyvvel látható, felül kérdés: „miért kellett ezt a könyvet ledarálni”.

Majd alatta a Facebooktól kölcsönzött válasz „mert ütközött közösségi irányelveinkkel”.

Igen, így kell ezt.

S nem belemenni sehova nem vezető vitákba a könyv szentségéről és megsemmisítésének állítólagos tabujáról.

Egyébként is mitől lenne bármiféle gondolatrögzítési forma szent?

A forma nem lehet szent, a tartalom ad neki minőséget.

 

Borbély Zsolt Attila

 


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »