A közmédia hívta Karácsony Gergelyt, de nem jött

A közmédia hívta Karácsony Gergelyt, de nem jött

Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Nem mondott igazat Karácsony Gergely a közmédiával kapcsolatban egy néhány nappal ezelőtti interjúban. Az újságíró kérdésére a főpolgármester azt állította, hogy a választási győzelme után nem hívták meg a közszolgálati televízió vagy rádió műsoraiba, nem szólalhatott meg, ilyen a cikk szerint „szóba sem került”. Ez azonban nem igaz. Például novemberben is hívta a közmédia Karácsony Gergelyt, ő azonban nem jött, ahogy a kampányban sem – közölte az M1 Híradója.

„Szóba sem került” – ezt válaszolta a Mozgó Világnak adott interjújában Karácsony Gergely arra a kérdésre, hogy megválasztása óta meghívták-e a közszolgálati televízió vagy a rádió műsoraiba. Az interjú felvezetésében az áll, hogy a közmédia nem volt kíváncsi rá jelöltként sem, és azután sem, hogy ő lett Budapest új főpolgármestere.

Egy, az M1 Híradóban bemutatott üzenetváltás tavaly szeptember 16-án az önkormányzati kampányban történt az M1 szerkesztője és Karácsony Gergely sajtósa között arról, hogy szeptember 20-án a Ma Reggel című műsorba várják az akkori főpolgármester-jelöltet. Karácsony Gergely széke azonban üresen maradt a korábban megbeszélt időpontban.

Hírdetés

Karácsony Gergelyt hétfőn is azt állította, hogy sem ő, sem pedig a kollégái nem kaptak megkeresést a közmédiától a megválasztása óta.

„Esetleg szerdán, 13-án volna-e ideje bejönni az M5 Ez itt a kérdés műsorába?” – ezt az üzenetet közvetlenül Karácsony Gergely telefonjára küldte a közmédia munkatársa még november 11-én, amelyben jelezte, hogy élő adásba szeretné meghívni a főpolgármestert.

„Ön szerint egy főpolgármesternél az életszerű, hogy a magántelefonján keresik meg a szerkesztők, miközben van egy konkrét sajtócsapata? Azt szeretném kérni, hogy a főváros sajtóosztályát keressék ilyen ügyekben és készséggel állunk a rendelkezésükre” – reagált hétfőn az M1-nek Karácsony Gergely.

Pedig az M5 munkatársai igyekeztek rugalmasan állni a kérdéshez. Akár még az adás időpontját is hajlandóak lettek volna megváltoztatni, de a kért interjú így sem jött létre.

„Az időpont sajnos nem jó, de meg fogom oldani, hogy el tudjak menni. Le kell mondanom egy programomat, a köztévé nézői nagyon fontosak számomra”mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergelyt az M1 is meghívta vendégnek január 21-re. 123 nappal azután, hogy még a kampányban üresen maradt Karácsony Gergely széke, reméljük ezúttal ideér.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »