A „Közel-Kelet egyetlen demokráciája” felrobbantotta a Hamász parlamentjét

A „Közel-Kelet egyetlen demokráciája” felrobbantotta a Hamász parlamentjét

Az izraeli hadsereg tűzszerészei felrobbantották a Hamász törvényhozásának otthont adó épületet a Gázai övezet északi részén – jelentette a helyi média szerdán.

The Hamas parliament building where Golani soldiers were taking pictures last night was blown up. pic.twitter.com/dMBh5gI7yo

— Mossad Commentary (@MOSSADil) November 15, 2023

Az izraeli hadsereg tűzszerészei felrobbantották a Hamász törvényhozó tanácsának épületét – a gázai parlamentet, két nappal azután, hogy a Goláni nevű kommandós egység elfoglalta.

— Erez Neumark 🇮🇱🇧🇪 (@ErezNeumark) November 15, 2023

Hírdetés

A parlament üléstermében készített, majd az izraeli médiában nyilvánosságra hozott képen annak a Goláni zászlóaljnak a katonái láthatók izraeli zászlókkal a plenáris ülésteremben, akik negyvenegy harcosukat veszítették el az október 7-i Hamász-támadásban és az azt követő napokban, amikor kiszorították a fegyvereseket Izrael területéről.

The @IDF blows up #Palestinian parliament building #Gaza following capture of all hospitals to prove its control?

Building captured by 7th Armored Brigade & Golani Infantry Brigade was blown up after the troops had their photoshoots. #Israel described it as #Hamas Parliament pic.twitter.com/ez5QojqdlM

— Shafek Koreshe (@shafeKoreshe) November 15, 2023

Múlt csütörtök óta újabb tizennégy halottat azonosítottak a rendőrség különleges állomásán, ahol az áldozatok személyazonosságát földi maradványaik alapján próbálják megállapítani. Október 7. óta 859 civil áldozat nevét hozták nyilvánosságra.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »