A korrupt EU-bürokrácia globalista érdekekért ügyködik

A korrupt EU-bürokrácia globalista érdekekért ügyködik

Az Európai Unió jelen állapotában kísértetiesen hasonlít a szovjet-féle szocializmusra, amely megreformálhatatlan volt. Ez is úgy rossz, ahogy van. Az „EU-gate” ezen a helyzeten semmi lényeges változást nem fog okozni – fogalmaz dr. Somogyi János.

eda.admin.ch

A most korrupcióban lebukott Avramopulosz még EU-biztosként a migrációpárti politikája és a brüsszeli kötelező betelepítési kvóták erőltetése miatt került komoly konfliktusba a magyar kormánnyal. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola.

– Ügyvéd úr, az EU-gate-ben kiviláglott, hogy a migrációt a megvett politikusok erőltetik. Immár hetedik éve korrumpált figurák sózzák ránk tömegével a muszlim harcosokat. Miért tudjuk, hogy a lebukássorozat ellenére a folyamat zavartalanul megy tovább?

– Az Európai Unió jelen állapotában kísértetiesen hasonlít a szovjet-féle szocializmusra, amely megreformálhatatlan volt. Ez is úgy rossz, ahogy van.
Az „EU-gate” ezen a helyzeten semmi lényeges változást nem fog okozni. Az Európai Unió intézményei (Parlament, Bizottság, Tanács, Bíróság) szervezetében, működésében, szabályzatában, döntési gyakorlatában semmilyen lényeges változás nem fog történni. Miért nem? Mert az Európai Unió képviselői, vezetői döntő többségében saját országukban bukott, vagy kikopott, lejárt szavatosságú pitiáner karrieristák, akik egy része minden hájjal megkent, cinikus, dörzsölt politikus, más része – jóindulatú feltételezés szerint – naiv, idealista „széplélek”, akik emiatt alkalmatlanok az Európai földrész 27 nemzetállamának félmilliárdos népességű tagállami szövetségének a vezetésére, képviseletére.

Hírdetés

– Az Európai Bizottság elnöke igazoló jelentéseket kért azoktól, akik a most lebukott Avramopulosszal, fizetett kvótaerőltetővel kapcsolatban voltak. Holott magáról az EB-elnökről sokkal súlyosabb állításokat közöl a sajtó. Miért nincs határa az EU-ban a cinizmusnak?

– A legnagyobb baj talán nem is az Európai Unió képviselői és vezetői alkalmatlanságával van, hanem a 27 tagállam kormányaival, vezetőivel, államfőivel, miniszterelnökeivel van, akik az Európai Unió legfőbb döntéshozó szervének, az Európai Tanácsnak a tagjai. Ugyanis amíg a 27 tagállam államfői és kormányfői az Európa Tanácsban és más EU-s döntéshozó fórumokon a nemzetállami elkötelezettség helyett a globalista elkötelezettséget képviselik, részesítik előnyben és az egyes uniós előterjesztések során globalista érdekeknek megfelelően voksolnak, addig a sokat hangoztatott „európai érdek” hangoztatása csak egy cinikus frázis lesz.

– Már a magyar miniszterelnök is kimondta, hogy az Európai Parlamentet meg kellene szüntetni. A mintegy nyolcszáz fős testületből eddig bizonyítottan hatvanan korrupt bűnözők. Miért vehetünk rá mérget, hogy nem oszlatják fel a tömeges korrupcióval lebukott Európai Parlamentet?

– Tapasztalat szerint évek óta, napjainkban is, a 27 tagállam döntő többségében balliberális szellemiségű kormányok vannak hatalmon, amelyek büszkén vállalják, hogy a saját nemzetük, népük érdekeit a globalista érdekek elé helyezik (lásd az illegális bevándorlás, az Oroszország elleni öngyilkos szankciók, a tagállamok gigahitelek felvételével való eladósítása ügyében tett állásfoglalásaikat). Vagyis amíg a 27 tagállamban a választópolgárok a globalista, liberális szellemű kormányokat választják meg, illetve tartják hatalmon, addig az Európai Unióban delegált tagországi képviselők és állami vezetők az Európai Egyesült Államok létrehozására törekvő EU intézményi vezetőket támogatják és Európa hanyatlása végzetes gyorsasággal folytatódik. Az Európai Uniónak csak kizáróan az európai szuverén, független nemzetállamok szövetségeként működne virágzó Európaként, csak így lenne értelme, létjogosultsága, de jelenleg ennek éppen az ellenkezőjére törekszik az Unió minden rendű-rangú vezetője.

Molnár Pál


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »