A koronavírus-járvány kellős közepén is taxiztatják a migránsokat Olaszországba

A koronavírus-járvány kellős közepén is taxiztatják a migránsokat Olaszországba

Százötven migránst vett fedélzetére Líbia partjainál hétfőn egy hajó, amelyet a Soros György által finanszírozott Sea-Eye nevű német álcivil szervezet üzemeltet.

(Origo)

A vízi jármű hétfő délelőtt egy csónakból 68 migránst mentett ki. A műveletet egy líbiai zászló alatt haladó hajóból leadott lövésekkel igyekeztek megakadályozni. Délután egy hasonló csónakból 82 embert emelt fedélzetére a hajó, amely most egy biztonságos kikötőt keres, ahol kiteheti az illegálisan Európába jutni próbáló embereket.

Tesztelni nem tudnak

Hírdetés

Gorden Isler, a Sea-Eye szóvivője azt állítja, hogy a legénység felkészült a koronavírus-járvány tüneteinek felismerésére, valamint az ilyen betegek kezelésére. A hajón megtalálható az ehhez szükséges védőfelszerelés is,
bár a kórt kimutató tesztekre nincs lehetőségük.

Isler hozzátette, hogy a koronavírusos betegeket mindenképpen le kell szállítani a vízi járműről. Kérdés, hogy teszt nélkül hogyan fogják ezt eldönteni valakiről.

Olaszország még most is fogad be migránst

Olaszországban az országot súlyosan érintő koronavírus-járvány idejére kihirdetett rendkívüli intézkedések miatt kevés menekültet fogadtak be, ugyanakkor még márciusban néhány százan érkeztek az államba, miközben 130 ezer van az igazolt fertőzöttek és 16 ezer felett a koronavírus miatt meghalt emberek száma.

Az olasz bevándorláspárti kormány tájékoztatása szerint a migránsokat két hétre karanténba helyezik, illetve tesztnek vetik alá őket, hogy kiszűrjék a vírusfertőzötteket.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »