A kormánynak üzent a Magyar Iparszövetség

A kormánynak üzent a Magyar Iparszövetség

Az elmúlt évek gazdasági folyamatait pozitívan értékeli a Magyar Iparszövetség, ugyanakkor a közterhek és a bürokrácia további csökkentését várja – közölte Vadász György, a szervezet ügyvezető elnöke.

A vállalkozások versenyképességének javítását, a bérfelzárkóztatás folytatását, a munkaadói közterhek további mérséklését tartja szükségesnek a Magyar Iparszövetség (OKISZ) – jelentette ki Vadász György ügyvezető elnök, miután az érdekképviselet elnöksége foglalkozott a kkv-k helyzetével.

A munkaadói szervezet vezetője az ország érdekének nevezte, hogy a magyar vállalkozások versenyképessége ne csak belföldön javuljon, de a kkv-k nemzetközi piacon is eredményesen jelenjenek meg.

A testület pozitívnak értékeli az elmúlt évek gazdasági bővülését, a szektor versenyhelyzetének javulását, a bérek érzékelhető növekedését, a bérterhek enyhe csökkentését,

Hírdetés

de várják a vállalkozói közterhek további mérséklését, az adminisztrációs terhek érzékelhető csökkentését is – sorolta.

Szerinte a magyar keresetek emelkedése, a versenyképesség javítása, az üzleti környezet kedvező alakulása arra késztetheti a fiatalokat, hogy Magyarországon boldoguljanak.

– mondta Vadász György.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »