A kormánymédia segíti a Hit Gyülekezetét

A kormánymédia segíti a Hit Gyülekezetét

Sas József és Hajdú Péter műsorainak nézettségét védi a kormányközeli Origo, miután kiderült: az ATV legnépszerűbb műsorvezetője, Kálmán Olga a Hír TV-hez igazol. Az értesülést a lapunkkal közös cégcsoporthoz tartozó televízió elnöke, Fonyó Károly szombaton már megerősítette az MNO-nak.

Kálmán Olga 2003-ban vezette először az Egyenes beszédet, ATV-s műsorának gyakori vendégei voltak kormánypárti politikusok. Olyanok is gyakran szerepeltek nála, akik jobboldali lapoknak nem nagyon adnak interjúkat.

Az Index szombaton arról számolt be, hogy megszűnik a Szabad szemmel is az ATV-n. A hírháttérműsorban gyakran kellett kormánypárti politikusoknak keményebb kérdésekkel szembesülniük. Mészáros Antónia viszont a műsor megszűnése után is marad a csatornánál.

Az ATV veszteségét minimalizálnák?

Hogy a kormánypárti médiában a bejelentés hírére számos olyan információt kezdtek terjeszteni, amitől zavarkeltést remélhetnek, nem meglepő. Az már inkább az lehet, hogy a kormányközeli, hivatalosan a New Wave alá tartozó Origo a Hit Gyülekezete tulajdonában álló tévécsatorna veszteségét igyekszik minimalizálni. Ugyanezt tette a Habony Árpád-féle Modern Media Grouphoz tartozó Lokál is.

Az Origo nézettségi adatokkal igyekszik bebizonyítani, hogy az utóbbi időkben Sas József és Hajdú Péter műsorát többen nézték, mint az Egyenes beszédet. A portál furcsa módon még arra is kitért, hogy amikor Kálmán Olga szabadságon volt, akkor sem volt kisebb a műsor nézettsége. A portál végkövetkeztetése alapján még egyértelműbb, hogy a Hit Gyülekezete számára reménykeltő üzenettel igyekeztek előállni: „nem tűnik úgy, hogy pótolhatatlan veszteség éri az ATV-t Kálmán Olga távozásával.”

Hírdetés

Ugyanezt a kommunikációs panelt emelte ki címében a Habony-féle Lokál is.

Különös egyetértés a Hit Gyülekezete és a kormány közt

És van, aki örömmel teríti is a kormánymédia ezen cikkeit is: a Hit Gyülekezetéhez közel álló Vigyázó blog „azok a makacs számok” megjegyzéssel osztotta meg az Origo tartalmát. A Vigyázó igyekezett egy másik cikkel is támadni Kálmán Olgát.

A migrációs válság kirobbanása óta egyre látványosabb, a kormány és a Hit Gyülekezete jó viszonya. A kormány kvótaellenes kampányának idején Németh Sándor vezető lelkész még a Kossuth rádióban is érvelt a nemmel való szavazás mellett. Németh a Mandinernek adott augusztusi interjújában a szokott iszlámkritika mellett Trumpot a kisebb rosszként kezelve kifejtette: a gendermozgalom és a melegházasság miatt nem folytatható Obama iránya. Ekkor Németh elmondta azt is, konkrét eseményt nem tud mondani formális kiegyezésként, de sok jobboldali politikus másként gondol már a gyülekezetre.

A kvótareferendummal kapcsolatos kampány idején nagy visszhangot kapott az is, amikor a Rogán Antal minisztériumához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ az ÉS-főszerkesztőtől védte meg az ATV-t. Kovács Zoltánnak nem tetszett, hogy a csatorna leadja a kormányhirdetéseket, Rogán hivatala viszont közölte: „az egyes médiumok hirdetési gyakorlatával kapcsolatos bármilyen – akár főszerkesztők közötti –, politikai célú nyomásgyakorlás elfogadhatatlan.”

Az ATV hírigazgatója, Németh Szilárd a gyülekezetét alapító Németh Sándor fia, egyben maga is a szervezet tagja. A Médiapiacnak adott augusztusi interjújában ezt büszkén vállalta is, de tagadta, hogy változtatnának az ATV irányultságán.

A Vigyázó blogon gyakran hivatkoznak a Hetekre, és a Hit Rádiót ajánlják a figyelmünkbe. A blog szeret iszlámkritikus tartalmat is közölni, legutóbb épp az iszlámmal kapcsolatos apokaliptikus vízióiról író Oriana Fallacit reklámozva.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »