A kormányhivatalokon keresztül, törvénytelenül kezdték lekaparni a Jobbik tulajdonában lévő plakáthelyeket

A kormányhivatalokon keresztül, törvénytelenül kezdték lekaparni a Jobbik tulajdonában lévő plakáthelyeket

Magyarország a diktatúra útjára lépett! Orbán Viktorék a sajtószabadság után a szólásszabadságra törnek – írta kedden délután hivatalos Facebook-oldalán Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A pártelnök jelezte, hogy a zalaegerszegi kormányhivatal a Jobbik tulajdonában lévő plakáthelyeken jogellenesen, erővel elkezdte leszedni a plakátokat.

A Jobbik a múlt héten vett 1100 plakáthelyet, majd hétfőn közölték, újabbakat is vásárolnának.

Hírdetés

A kormányzati hatalom erővel támadt a szólásszabadságra és a vezető ellenzéki pártra, a Jobbikra – írja közleményében Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott, hogy a "Fidesz a sajtószabadság leépítése után a szólásszabadságot is korlátozza", ugyanis a "hatalom a kormányhivatalokon keresztül, erővel, törvénytelenül kezdte lekaparni a Jobbik tulajdonában lévő plakáthelyeket".

A képviselő szerint a kormányhivatal cselekedete kimeríti a rongálás fogalmát és a magántulajdonhoz fűződő jogok sérelmét, így minden jogi lépést megtesznek "a kormányzati szintre emelt rongálások és a rongálók" ellen.

Szilágyi szerint Orbán Viktor eddig is paranoiás módon félt a Jobbiktól: "Számtalan aljas, hazug eszközt vetettek be ellenünk (hazugságkampányok, lejárató akciók, törvénytelen megfigyelések), de ma odáig süllyedtek, hogy erővel eltávolítják a legitim politikai üzeneteket. Az is beszédes, hogy a kormány mi ellen lép fel gátlástalanul és törvénytelenül: a migráció megállítása, a bérek emelése és a korrupt politikusok elszámoltatása fáj nekik. Ez a három ígéret nem tetszik az Orbán-rezsimnek, ugyanis a lekapart plakátokon ezek láthatóak."

A Jobbik nem fogadja el a "diktatúrákra jellemző eszközök" alkalmazását, mindennek van határa, nem hagyjuk kiépülni Magyarországon az önkényuralmi rendszert – olvasható a jobbikos közleményben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »