A kormány végül mégsem akadályozza az orosz oligarchák elleni szankciók meghosszabbítását

A kormány végül mégsem akadályozza az orosz oligarchák elleni szankciók meghosszabbítását

A magyar kormányt képviselő delegáció a Szabad Európa értesülése szerint végül támogatni fogja az Oroszországgal szembeni EU-s szankciók meghosszabbítását. 

A kormány korábban azzal fenyegetőzött, hogy megvétózza a szankció meghosszabbítását, amennyiben nem törlik három orosz oligarcha nevét a feketelistáról.

Hírdetés

Az uniós tagállamok nagyköveteinek brüsszeli értekezletén a magyar képviselő állítólag azt mondta, hogy készek kiterjeszteni a büntetőintézkedések hatályát hat hónappal, de a soron következő hosszabbításkor, jövő márciusban fel fogják vetni aggályaikat egyes személyek vonatkozásában a munkacsoportokban.

A lap úgy tudja, a magyar tárgyalók Aliser Uszmanovot, Pjotr Avent és Viktor Rasnyikovot szerették volna eltávolíttatni azon személyek listájáról, akik ellen vagyonuk befagyasztását és beutazási tilalmat rendelt el a közösség.

A célzott szankciók érvényességét félévente terjesztik ki, a következő határidő szeptember 15. A feketelista jelenleg 1217 magánszemély és 108 szervezet nevét tartalmazza, a hosszabbításhoz teljes egyhangúságra van szükség.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »