A kormány suttyomban újra engedélyezte a pofátlanul magas végkielégítéseket

Megváltozott a Fidesz-KDNP álláspontja arról, hogy miként kell eljárni a „pofátlanul magas” végkielégítésekkel kapcsolatban. Az adótörvények módosításában elrejtve elfogadtak egy javaslatot, amely megsemmisítette a 2010-ben bevezetett, végkielégítésekre vonatkozó különadót — számolt be a Népszava szerdai lapszámában.

A rendelkezés visszamenőlegesen, idén január elsejétől hatályos: azoknak a vezetőknek sem kell aggódniuk az adózás miatt, akik például a kormányváltáskor vagy azt követően veszítették el állásukat. Azok a miniszterek, akik legalább három évig vezették a tárcájukat, hathavi illetményre jogosultak, vagyis Balog Zoltán, Fazekas Sándor, Lázár János, Seszták Miklós és Simicskó István is a havi bruttó 1,1 millió forintos fizetéséből kiindulva 6,6 millió forintot kapott.

Hírdetés

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke a lapnak elmondta: a 98 százalékosként ismertté vált, azóta 75 százalékosra mérsékelt különadó szabálya eddig is csak abban az esetben volt érvényes, ha nem tartottak igényt a végkielégítésre jogosult dolgozó munkavégzésére a felmondási idő alatt.

A Fidesz 2010-ben, nagy csinnadrattával kétmillió forintban határozta meg a túlságosan magas végkielégítések összegét.

(24.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »