A kormány megváltoztatta a napelemes pályázatot, mi változott?

Share 0 Tweet 0 Share Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A legkiemelkedőbb változás, hogy a rendszer-, termék- és kivitelezői garanciák mostantól egységesen tíz évig terjednek, így azok, akik részt vesznek a programban, hosszabb ideig élvezhetik a biztonságot és a megbízhatóságot, írja a portfolio.hu. A várható megtérülési időszakhoz igazodva ez az időtartam egy egységes idősávban foglal helyet. Az NFFKÜ adatai szerint a december 4-én elindult program már most hatalmas érdeklődést váltott ki a kivitelezők körében. Egy hónap alatt több mint 400 cég regisztrációja került jóváhagyásra, és a telefonos és írásos ügyfélszolgálati megkeresések száma meghaladta az 1900-at.  A frissítések között kiemelkedő újdonság, hogy a mérőhely szabványosítása és a legfeljebb 3*20 A-es fázisbővítés mostantól támogatható tevékenységként számolható el, maximum 600 ezer forintig. Emellett az előkészítési és adminisztratív költségekre a beruházási kiadások legfeljebb 15 százaléka fordítható.

Hírdetés

Az új rendelet továbbá kötelező garanciális időszakokat határoz meg, melyeket a várható megtérülési időszakhoz igazítanak. Ennek értelmében a rendszergarancia, a kivitelezői garancia, valamint a napelemre, inverterre és tárolóra vonatkozó termékgarancia egyaránt tíz évig terjed. Ezek a változások nem csupán a környezetbarát technológiák népszerűsítését szolgálják, hanem a programban résztvevők számára is hosszú távú biztosítékot jelentenek a beruházásaikhoz.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »