A kormány még a ballib mosléknál is jobban szereti a cigányokat – bizonygatták ma a parlamentben

Farkas Félix "roma" nemzetiségi szószóló a "roma kultúra" világnapjáról emlékezett meg mai felszólalásában, felidézve, hogy napra pontosan fél évszázada született döntés a közösség jelképeiről.

Hangsúlyozta: a "romáknak" – "óhaza nélkül" – más nemzetiségeknél sokkal erősebb kötelékre van szükségük egymással, hogy megőrizzék kultúrájukat, identitásukat. Hangsúlyozta, Magyarország védi közösségüket, a kormány támogatja kultúrájukat, ennek egyik jele a a 100 Tagú Cigányzenekarnak nemrégiben juttatott támogatás.

Az ellenzék politikai csatatérnek használ bennünket – jelentette ki Farkas Félix.

Hírdetés

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kormány céljai között említette a magyar és a nemzetiségi kultúra megerősítését, felidézve, hogy míg tíz éve 172, most 470 milliárd forint szerepel a költségvetésben kulturális soron.

Kiemelte: a cigányzene hungarikum, mindannyiunk – akárcsak őseink – életének szerves része, ugyanakkor hangsúlyozta, a kultúra fejlesztése mellett fontos az értékek megőrzése is.

Ezzel állította szembe a VII. kerület baloldali polgármesterének döntését, amivel kitette próbaterméből a 36 éve létező, a világot fellépéseivel bejáró 100 Tagú Cigányzenekart, amelyet aztán Budafok jobboldali vezetésű önkormányzata fogadott be.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »