A kormány már azt fontolgatja, hogy a COVID-dal kórházba került oltatlanoknak fizetniük kell majd a kezelésért?

A kormány már azt fontolgatja, hogy a COVID-dal kórházba került oltatlanoknak fizetniük kell majd a kezelésért?

Érdekes adat látott napvilágot a minap. Kiderült, az elmúlt három hónap összes kórházi költsége 37,5 millió euróra rúg a nem oltott, COVID-dal kezelt páciensek körében, míg az oltottaknál ez az összeg el sem éri a hárommillió eurót. Úgy tűnik, a kormány most azt fontolgatja, aki oltatlanul kerül kórházba koronavírussal, az kénytelen lesz megtéríteni a kezelés árának egy részét.

Egyelőre alig tudni konkrétumot, sőt, informális beszélgetéseknél többre talán nem is került még sor. A tervről először az SaS képviselője, a parlament egészségügyi bizottságának vezetője Jana Bittó Cigániková beszélt egy tegnap esti vitaműsorban.

Hírdetés

Teljesen helyénvaló a hozzájárulásról beszélni. Javasoltam is az SaS frakciójában, hogy vessük ezt fel a koalíciós tanácsban.

– fogalmazott. A képviselőnő szerint ennek jogilag sem lenne semmi akadálya, hiszen nem arról van szó, hogy a kezelés teljes költségét megfizettetnék az érintettekkel. Bittó-Cigániková azt mondja, még csak „lényeges hányadra” sem kell gondolni, inkább egy oltásösztönző elképzelésről van szó. Valami hasonlót kell elképzelni, mint a baleset okozása után fizetendő kártérítés – jelentette ki. 

Egyelőre egyetlen kormányzati szereplő sem kommentálta a képviselő kijelentéseit.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »