A kormány különadót vet ki a bankokra és a multikra

A szerdai kormányülést követően rendkívüli döntést jelentett be Orbán Viktor: megadóztatják a nagy cégeket Magyarországon, és létrehozzák a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot.

Orbán Viktor már kora délután kitett egy fotót a kormányülésről, és megígérte, hogy még szerdán bejelenti a legfontosabb döntéseket. Végül este hat után jelentkezett egy videóval a Facebookon, amelyet azzal kezdett „A háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul, és ez együtt drasztikus áremelkedésekhez vezet”.

Hozzátette: a rezsicsökkentés védi ugyan a családokat, de az energiaárak tovább emelkednek, így ez egyre nehezebb. Ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősíteni. Azzal folytatta, hogy mindeközben az emelkedő kamatok és árak révén a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, extra profitra tesznek szert.

A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit – fogalmazott, hozzátéve az is: kötelezik

  • a bankokat,
  • a biztosítókat,
  • nagykereskedelmi láncokat,
  • Hírdetés

  • az energiaipari és kereskedő cégeket,
  • telekommunikációs vállalatokat
  • és légitársaságokat
  • arra, hogy az extra profitjaik nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Az intézkedések 2022-re és 2023-ra korlátozódnak.

    Akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azokat arra kérjük, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez. Ahogy vállaltuk, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni – mondta a kormányfő, aki szerint a csütörtöki kormányinfón ismertetik majd az intézkedések és pontos részleteit.

    https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/318036787170467/&show_text=false&width=560&t=0

    (Index)


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »