A kormány járványkezelési politikája ellen tüntettek Budapesten

A kormány járványkezelési politikája ellen tüntettek Budapesten

Az október 1-jén tartott megmozduláson a tüntetők az Alkotmánybíróság épülete elé mentek, onnan előbb a Jászai térre, a képviselők irodaházához, majd a Szabadság tér felé vonult a szervezők szerint kb. 5-600 fős csoport.

A tiltakozás a kormány járványkezelési politikája ellen szerveződött, de kiterjedt az "alkotmányos rend sérülése, a diktatúra kialakítása" és a becstelen, korrupt, megélhetésre alapított pártrendszer elleni tiltakozásra is.

A felszólalások előtt mécseseket helyeztek el az épület előtt a "kísérleti vakcinák áldozatainak emlékére". A megnyitót dr. Pócs Alfréd ortopédorvos tartotta, beszédet mondott többek közt dr. Tóth Martinez Adrienn, dr. Bene Gábor, a záróbeszédet Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke tartotta.

A felszólalások kifejezték azt az akaratot, ami szerint az embereknek egy emberibb, szabadabb, kényszerítéstől mentes, az emberi és alkotmányos jogokat tiszteletben tartó, háttérhatalmi pártoktól, korrupciótól és diktatúrától mentes, élhető országot kell létrehozni, amit a jelenleg hatalmon levők, és az őket kiszolgálók felelősségre vonásával lehet elindítani és véghezvinni.

Hírdetés

Támadták az alkotmánybírók eljárását a szerintük valamiért "nácikártyának" nevezett oltási igazolványok miatt tömegesen beadott civil panaszok és az augusztus elején az egészségügyi dolgozók kötelezése miatt sürgősségi elbírálást kérő panaszok elbírálásának halogatása, de a jogállamiság nemléte is szóba került.

A beszédek után két beadványt adtak be az alkotmánybíróknak, az egyik az Alaptörvényen belül sérelmezte az intézkedéseket, a másik az Alaptörvény hatályba helyezésének jogszerűségét és "alkotmányosságát" vitatta. Utóbbi beadványt dr. Bene Gábor és két jogász ugyanezzel a tartalommal már 10 évvel ezelőtt is beadta, de az Alkotmánybíróság 6 hónap múlva visszautasította őket azzal, hogy "sajnos letelt az elbíráláshoz szükséges határidő".

A tüntetők alapvetése volt, hogy nem oltásellenesek, de gyakorolhassák kényszertől mentesen a testük feletti önrendelkezési jogukat, ne kényszerítsen senkit a kormány semmilyen módon arra, hogy bizonytalan mellékhatású, "vakcinának nevezett gyógyszert" kelljen elfogadniuk azért, hogy cserébe alapvető jogaikkal élhessenek, és az eltérő vélemény ne legyen büntethető.

Elutasítják a társadalom oltottakra és oltatlanokra való felosztását, a diszkriminációt, az erőltetett oltási koncepciót és az ezt támogató pártokat is, gyökeres változást, a pártok felett álló nemzeti értékek és érdekek szerint működő nemzeti összefogást hirdetve – áll a szervezők közleményében.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »