A kormány elfogadta a költségvetést, újabb Sulík–Matovič csörte bontakozott ki

A kormány elfogadta a költségvetést, újabb Sulík–Matovič csörte bontakozott ki

A kormány jóváhagyta azokat az intézkedéseket, amelyet a költségvetési hiány megnöveléséből akarunk finanszírozni, vagy a törvényekből eredően jogosultak rá az érintettek – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Igor Matovič pénzügyminiszter (OĽANO).

Ezzel Richard Sulík gazdasági miniszter kijelentésére reagált, aki szerint rendkívüli mértékben ugrana meg a költségvetési hiány, és azt a következő generációk fizetnék. Matovič ezután a kormány szétverőjének nevezte az SaS-t.

„Sajnos egyelőre úgy fest, hogy egy ilyen fontos témát is, mint az állami költségvetés, ürügyként használnak arra, hogy ellentétet szítsanak a kormányban, és lassan kezdem azt hinni, hogy a szakértők pártjából a szétverők pártjává változik az SaS” – jelentette ki Matovič.

Matovič és Sulík között amiatt robbant ki újabb ellentét, mert

Hírdetés

Sulík ezt sokallja, emellett azt is kifogásolja, hogy Matovič nem magyarázta el személyesen az egyes tételeket, és azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy minderről gyorsított eljárásban tárgyaljanak.

A pénzügyminiszter viszont kitart az elképzelése mellett.

A pénzügyminiszter azt akarja, hogy a kormány 300 millió eurós tartalékot hozzon létre. „Legalább a tizedét tegyünk félre annak a második félévre, amennyi kárt a koronavírus okozott az első félévben” – mondta.

Az OĽANO elnöke azzal vádolta meg Sulíkot, hogy nem ismeri a beterjesztett javaslatot, mivel három egyeztetést tartottak róla, de egyiken sem vett részt. Sulík ugyanakkor nem sokkal korábban a sajtótájékoztatóján azt mondta, nem kell személyesen részt vennie ezeken a találkozókon, mert ott vannak a szakértői. Matovič szerint teljesen elfogadott módszer, hogy az állami költségvetés módosításáról gyorsított eljárásban tárgyaljanak.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »