„A kormány azért ússza meg ezt a sok szart, mert te b…ol elmenni szavazni”

„A kormány azért ússza meg ezt a sok szart, mert te b…ol elmenni szavazni”

„A te apátiád a legnagyobb fenyegetés a demokráciára és a szabadságra nézve” – hangzik el abban a Facebookon terjedő angol nyelvű videóban, amelyben az angol komikus, Jonathan Pie, civilben Tom Walker hangsúlyozza, hogy mennyire fontos, hogy elmenjenek szavazni az emberek. Persze ő a 2017-es brit parlamenti választáson való részvételre buzdította a fiatalokat, de éppolyan aktuális ez a kérés hazánkban is.

Elhangzik jó néhány nyomdafestéket nem tűrő kifejezés is a videóban, ám egyet idéznénk, ami a magyar közállapotokra is éppúgy vonatkozik, mint a britre:

Hírdetés

„A kormány azért ússza meg ezt a sok szart, mert te b…ol elmenni szavazni” – ha erre azt mondanád, minek elmenni voksolni, hiszen minden politikus egyforma, jön is Jonathan Pie kevésbé higgadt válasza: „Te egy lusta, nemtörődöm picsa vagy, aki még szavazni sem megy el, és nem képes utánaolvasni a dolgoknak.”

Hát, emlékezzen erre mindenki április 8-án. És mi lehet a jó döntés? Egyes ellenzékiek szerint az, ha mindenki elmegy szavazni, és listán a kedvenc pártjára, egyéniben pedig a legesélyesebb ellenzéki jelölt neve mellé teszi az ikszet.

Íme, a videó:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »