A Kormány a rezsicsökkentésre való hivatkozással kiszállt Brüsszel fogságából!

TÜKÖR: A Kormány a rezsicsökkentésre való hivatkozással kiszállt Brüsszel fogságából!
A reális zöldek legnagyobb örömére!
Az úton tovább kell menni!

A villamosenergia iparból, 2000, 2001, 2002-ben, 158.1 Mrd Ft osztalék áramlott ki az országból, a Magyar Energiahivatal elnöke Kadérják Péter.
Az első Orbán kormány országlása idején Kaderják Péter az Energiahivatal elnöke. Főtanácsadója Varró László, közgazdász.
Működésük során a Horn kormány idején engedélyezett 8% profit helyett az energetika területéről a multik 20% extraprofitot pumpáltak ki az országból.
A negyedik Orbán kormány energetikáért és klímaügyekért felelős államtitkára Kaderják Péter, Varró László, az Energia Ügynökség és Spencer Dole, DEP vezető közgazdásza.
Kaderják Péter a Corvinuson butította a hallgatókat, ellenezte Paks bővítését, az orosz – magyar együttműködést, a rezsicsökkentést.
.
Dr. Palkovics László miniszterjelölt mondta a Gazdasági bizottság előtti meghallgatásán:
„Az energiaügyekért és a klímapolitikáért felelős államtitkárnak pedig Kaderják Pétert kértem föl, szerintem őt az ittlévők egy része biztosan ismeri (!), ő Magyarország, azt gondolom, egyik legkiválóbb energiapolitikusa. (!?) Ő két dolgot fog irányítani, az egyik az energiaügy, a másik pedig a klímapolitika.
A reális zöldek levélben jelzik Matolcsy György miniszternek az ENERGIAHIVATAL nemzetellenes tevékenységét
Matolcsy György miniszter levélben elnézést kér a reális zöldektől.
2002 után jöttek a szocik, módosították a számviteli törvényt, a külföldi tulajdonosok annyi pénzt vittek ki az országból, amennyit nem szégyenkeztek.

Orbán Viktor úr
miniszterelnök

Tárgy: Közbenjárás kérése.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Panaszt jelentek be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) magatartásával szemben. A MEKH nem teszi a dolgát, nem segíti elő a tisztánlátást a rezsicsökkentés folytatásának a lehetőségéért. A lakossági áramszolgáltatás folytatásának a megítéléséhez szükség volna az áramszolgáltatók konszolidált összevont mérlegeire.

Sajnos a MEKH nem készítette el a lakossági áramszolgáltatás összevont mérlegeit. Jeleztem a MEKH – nek, hogy a Reális Zöldek Klub civil szervezete térítésmentesen elkészíti a lakossági áramszolgáltatás összevont mérlegeit, amennyiben a Hivatal megküldi a reális zöldek civil szervezetének az áramszolgáltatók nevesített nevét és mérlegeik elérhetőségét. Az áramszolgáltatók szervezetéből kiszervezett cégek és kft- nevét mérlegeik elérhetőségét. Az áramszolgáltatókhoz kapcsolódó kereskedő cégek nevét, hogy mivel kereskednek és mérlegbeszámolóik elérhetőségét.

A kérésre a Hivatal adott választ, de a válasza nem az együttműködés jegyében fogant. A MEKH által ajánlott Excel táblában több fülön több minden elérhető. A villamosenergia-kereskedők száma 170, ennek kereken fele korlátozott kereskedői jogú külföldi, azonban a kereskedők tevékenységének a megítéléshez az ajánlott táblázat nem elégséges. Az áramkereskedő társaság tulajdonosi összetételére, hol van az áramkereskedő társaság bejegyezve, kérdésünkre a válasz az volt, hogy forduljunk a Társaságokhoz vagy Cégbírósághoz.

Hírdetés

Tisztelt Miniszterelnök úr!
Villanyt venni és villanyt eladni nem igényel különleges képességet.
Az energetika olyan területet, ahol egyedül a piaci mechanizmusok nem oldják meg a felmerülő problémákat. A villany nem piaci termék, mert semmilyen más energiahordozóval nem helyettesíthető. A búza piaci termék, mert ha nem terem elegendő búza, rozsból is lehet kenyeret sütni. Az információs társadalomban a villany olyan, mint a tiszta levegő, fogyasztásából senki sem zárható ki, ennek szolgálatában áll a rezsicsökkentés, ezért támogatják a reális zöldek a Kormány rezsicsökkentés politikáját. Az áramszolgáltatók összevont mérlegeinek ismerete esetén, eldönthető a rezsicsökkentés politikájának a folytatása.

Kérem Miniszterelnök úr szíves közbenjárását, hogy a MEKH a reális zöldek szakértőivel álljon szóba, legyen lehetőségünk a MEKH –el párbeszédre, az általunk önként vállalt összevont konszolidált mérlegek elkészítésére.

Számítok Miniszterelnök úr együttműködésére a reális zöldek civil szervezetével, közbenjárását előre is köszönöm.

Budapest, 2016. szeptember 5.

Tisztelettel:

Juhos László, reális zöldek elnöke, okl. hőerőgépész mérnök, okleveles energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök

Tisztelt Képviselő Urak!

A multik az elmúlt évek felhalmozott üzleti eredményét a mérlegeikben „elrejtették”, gondolván a számukra ínséges évekre, miközben működésükről veszteséget mutattak ki. A szocik országlása idején volt olyan multi, amely az üzleti eredményének 30%-át osztalék formájában kivitte az országból. Ha nem szégyenkezett volna, eredményének akár 60-át is osztalék formájában kivihette volna az országból. A cselekedete még csak nem is lett volna törvénytelen. A számviteli törvényt elfogadását a Magyar Országgyűlés a szocik országlása idején a multik szájíze szerint módosította. A közműszolgáltatások területén, leginkább az áramszolgáltatók területén a legrövidebb időn belül vissza kell állítani az eredeti állapotot!
Nem államosítást javasolnak a reális zöldek!
A Horn kormány ugyanis nem privatizációt hajtott végre az energia szektorban. Magyar állami tulajdonból más államok tulajdonába kerültek az energiaszolgáltatók, az áramszolgáltatók. Vizsgálat tárgyává kell tenni a Horn kormány idején országgyűlési felhatalmazás nélkül milyen árán kerültek az áramszolgáltatók magyar állam tulajdonából más államok tulajdonába. E vizsgálat határozza meg a vételárat. A rezsicsökkentést nem lehet szociális alapon kezelni! Ebben a mai felforgatott társadalmunkban, aki kér támogatást és nem kap, annak számára nincs magyarázat, hogy miért nem kapott. A Horn kormány idején kiárusított magyar energetikai állami tulajdon létrehozásában a rendszerváltás előtt, mind a tíz millió magyar állampolgár részt vett, függetlenül attól, hogy ma gazdag vagy szegény az illető.

Budapest, 2016.11.20.

Tisztelettel: Juhos László, reális zöldek elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »