A „konzervatív” Guardian szerint „neonácikat verni” még belefér?

A „konzervatív” Guardian szerint „neonácikat verni” még belefér?

Mint ismeretes, a napokban tartották azoknak az antifasiszta terroristáknak a tárgyalását, kik tavaly februárban ártatlan magyarokat vertek félholtra Budapest utcáin, és szinte csak a vakszerencsén múlt, hogy nem halt meg senki, ez nem az aljas és gyáva, túlerőben és hátulról támadó antifa söpredéken múlt.

Most azonban újabb megdöbbentő részletekkel egészült ki az ügy. Mint arról beszámoltunk, az olasz külügy is tiltakozott Salis Ilaria ügyében. Sőt, maga az olasz kormányfő, Giorgia Meloni (szép kis egykori fasiszta…) fel is hívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Right-wing commentators say there is no evidence that Meloni thinks that Mussolini was a good politician who did everything he did for Italy. So here she is, in her own words. In French she says “I l think Mussolini was a good politician who did everything he did for Italy.” pic.twitter.com/KTIGU6eE4L

— Ben Phillips (@benphillips76) September 26, 2022

Hírdetés

Baloldali olasz lapok úgy próbálják kommunikálni az esetet, hogy Olaszország-szerte "felháborodás van", amiért "láncokra verve" vezették a bíróság elé az olasz nőt. És hozzáfűzik, Olaszországban ezért "talán csak" házi őrizetet kapna. Ha ez így van, akkor az igen "szép" képet fest az olasz viszonyokról. Csoportosan felfegyverkezve, politikai okokból, megfélemlítési szándékkal vertek össze akár még járókelőket is, ezt politikai alapú terrorizmusnak hívjuk.

A magát konzervatívnak feltüntető brit Guardian továbbment és hazudozott is. Ők azt írják, az olasz nő és társai ellen az a vád, hogy "neonácikat vertek". Ez egész egyszerűen nem igaz. Sőt, Magyarországon nagyjából mindenki tudja már, hogy olyanokat is megtámadtak, akiknek semmi közük nem volt még a Kitörés-napi eseményekhez sem, de például a gazdagréti támadás áldozata sem az emléktúrán vagy egy megemlékezés előtt vagy után lett megtámadva, hanem az előtte való napon, és el is mondta korábbi támadóinak, hogy nem is tud részt venni az eseményen.

De mindezen túlmenően azért rendkívül beszédes a Guardian szóhasználata. Ez úgy tűnk, mintha szerintük egyébként az teljesen normális lenne, vagy legalábbis "még beleférne", ha "neonácikat" vertek volna. Azok ugyanis nyilvánvalóan nem emberek a "felvilágosult nyugati politikai kurzus" szemében, így hát ember jogok sem illetik meg őket.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »