A könyvtári digitalizálás és az elektronikus szolgáltatások

A könyvtári digitalizálás és az elektronikus szolgáltatások

A budapesti Országos Széchényi Könyvtár (idéntől hivatalosan MNM KK OSZK) keretein belül működő Könyvtári Intézet évtizedek óta segíti a határon túli magyar könyvtárosok képzését. A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületével közösen számos képzést tartottak hazánkban. Következő képzésükre október 21-én kerül sor a Fórum Kisebbségkutató Intézetben, amelyre a könyvtárosokon kívül az érdeklődő pedagógusok és informatikusok jelentkezését is várják. 

A tanúsítvánnyal járó egynapos képzés előadója Dr. Radó Rita, az MNM KK OSZK osztályvezetője, témája pedig maga a digitalizálás, annak folyamatai és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások. A résztvevők egyúttal gyakorlati feladatok segítségével ismerkedhetnek meg a hazai és külföldi digitális tematikus gyűjtemények létrejöttének különböző útjaival és azok oktatástámogatási lehetőségeivel.

A képzésen a férőhelyek száma limitált, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2024. október 15-ig, a SZMKE honlapján lehetséges.

Hírdetés

A helyi szervezők sok szeretettel várják a téma iránt érdeklődőket!

A képzés helyszíne és időpontja: 2024. 10. 21. – Fórum Kisebbségkutató Intézet, Park utca 4., 931 01 Somorja

Szervezők: MNM KK OSZK Könyvtári Intézet, Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete, Fórum Kisebbségkutató Intézet. Támogatók: Arcanum, SVOP

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »