A kontinenshódító mohamedán élősködők helyett a lengyelektől féltik országukat a britek

A kontinenshódító mohamedán élősködők helyett a lengyelektől féltik országukat a britek

Angliában egyre több helyen jelennek meg lengyelellenes feliratok, több lengyelt is megaláztak, és egy lengyel egyesület székházát is megrongálták.

A Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséről tartott csütörtöki népszavazás után fellángolt az idegengyűlölet az országban, egyre több helyről számoltak be erőszakos cselekményekről, illetve xenofób megnyilvánulásokról – állítja az Independent.

A lap beszámolt egy olasz férfiről, akit azért vertek meg, mert az iránt érdeklődött, hogy ki hogyan szavazott, de a legtöbb negatív megjegyzést a Nagy-Britanniában élő lengyelek kapták: Nyugat-Londonban megrongálták a lengyel kulturális egyesület székházát, amelyre egy "rasszista" graffitit is felfújtak, de számos helyen terjesztettek "Elhagyni az EU-t – Soha többé lengyel élősködőt/férget" feliratú szórólapokat is, de több Angliában élő lengyel is arról számolt be, hogy a népszavazás óta többen is megalázták őket azért, mert lengyelek, vagy beszóltak nekik, hogy nemsokára úgyis el kell menniük.

Hírdetés

A londoni lengyel nagykövetség közleményt tett közzé az egyre terjedő gyűlölködés miatt, mint írták, megdöbbentek és mélyen aggasztják őket a legutóbbi xenofób incidensek a lengyel közösség és más migránsok ellen. A nagykövetség a szórólapok és a hasonló esetek kapcsán együttműködik a helyi rendőrséggel, és azt kérték az esetleges áldozatoktól és szemtanúktól, hogy mindenképp jelentsék ezeket az eseteket a hatóságoknak.

A lengyel nagykövetség emellett megköszönte a támogató és szolidaritást kifejező üzeneteket is.

(HVG – Independent nyomán)

Szóval ez kell nekik: Londoni muszlim egy britnek: "Ez a mi országunk! Takarodj, te koszos picsa!"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »