A komáromi mentősök a világ legjobbjai

A komáromi mentősök a világ legjobbjai

A ZaMED mentőszolgálata megkapta a lehető legrangosabb elismerést a sürgősségi egészségügyi ellátás terén – az EMS Angels Awards gyémánt státuszát. Ezt a díjat egy ünnepélyes ceremónián adták át Koppenhágában, és jelentős sikert jelent a szlovák mentősök hosszú távú erőfeszítésének és minőségi ellátásának elismeréseként.

A gyémánt státusz a legnagyobb elismerés, amelyet egy sürgősségi egészségügyi ellátást nyújtó szolgáltató kaphat az akut stroke (NCMP) kategóriában.

A ZaMED az egyetlen a világon, amely ezt a státuszt mind a négy értékelt negyedévben elérte, ezzel a sürgősségi egészségügyi ellátás terén a világ élvonalába emelkedett. Ezt a sikert négy negyedév alatt egyetlen más mentőszolgálat sem tudta elérni.

„Ez az elismerés számunkra bizonyíték arra, hogy a sürgősségi, kórházi kezelést megelőző ellátás minőségének folyamatos javítására irányuló erőfeszítéseink eredményeket hoznak” – nyilatkozta PhDr. Matej Polák, a ZaMED mentőszolgálat igazgatója. „Ez nemcsak a mi szervezetünk elismerése, hanem minden egészségügyi dolgozónké is, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy az agyi érkatasztrófával küzdő betegeink számára csúcskategóriás ellátást nyújtsanak.”

Az EMS Angels Awards díjat az Európai Sürgősségi Orvostani Társaság (EUSEM) ítéli oda. Az értékelés negyedévente zajlik, és figyelembe veszi a nyújtott ellátás minőségét, a standard eljárások betartását és az egészségügyi dolgozók aktív továbbképzését.

(Fotó: ZaMED)

Hírdetés

A díj a minőségi mutatók független értékelésének eredménye alapján születik, amelyek a nyilvántartásokból származó adatokra támaszkodnak. Csak azok a mentőszolgálatok kaphatják meg a gyémánt státuszt, amelyek ezen mutatók teljesítésében a legmagasabb színvonalat tudják elérni.

A díj így a nyújtott ellátás kivételes színvonalát és a ZaMED elkötelezettségét tükrözi a sürgősségi egészségügyi ellátás terén.

A ZaMED mentőszolgálata korábban már a díjazott európai szolgáltatások közé került, amikor 2021-ben platina díjat kapott az EMS Angels Awards-on az EUSEM éves konferenciáján Lisszabonban.

„Ez a siker ösztönzött minket, hogy folytassuk az innovációkat és a sürgősségi ellátás optimalizálását, ami a gyémánt státusz megszerzésében csúcsosodott ki Koppenhágában” – mondta Matej Polák.

A gyémánt díj tükrözi a ZaMED hosszú távú vízióját és törekvését, hogy egy erős és együttműködő közösséget hozzon létre, amelynek célja a legmagasabb színvonalú ellátás biztosítása a szlovákiai agyi érkatasztrófát szenvedett betegek számára. E vízió fontos része a modern diagnosztikai eljárások bevezetése, a személyzet rendszeres képzése és a legújabb pontozási rendszerek alkalmazása a betegek hatékony kezeléséhez.

„Köszönjük minden munkatársunknak, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez. Azonban ez a siker nem jelentene semmit a betegek számára, ha a mentőszolgálat beavatkozása után nem kapnának csúcskategóriás utólagos egészségügyi ellátást a kórházban. Örülök, hogy a kórházakban dolgozó kollégáinkkal való együttműködésnek köszönhetően Szlovákia az egyik olyan ország, ahol a stroke-os betegek ellátása világszínvonalú” – tette hozzá Matej Polák.

Sajtóközlemény/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »