A Kolozsvár Ralira újra összeállt a Szabó–Fetean páros (Autósport)

A Kolozsvár Ralira újra összeállt a Szabó–Fetean páros (Autósport)

Péntektől vasárnapig a kincses városban és környékén rendezik meg a 2022-es román ralibajnokság nyolcadik, egyben utolsó előtti futamát, a Kolozsvár Ralit. A viadalon ott lesz a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor is, aki ezúttal régi-új navigátorával, a kolozsvári Rareş Feteannal vág neki a nyolc gyorsasági szakaszt számláló, 508 km össztávú aszfaltos megmérettetésnek.

A Marcus Andreoiuval való szakítást követően az egy hónapja megtartott Jászvásár Ralit Andreea Aldeával az oldalán teljesítette a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor, aki a gyengére sikeredett verseny után már akkor abban bízott, hogy Kolozsváron régi másodpilótájával, Rareş Feteannal állhat rajthoz. Versenyzőnk vágya teljesült, és péntektől vasárnapig a Szabó–Fetean kettős ott lesz a 2022-es román ralibajnokság nyolcadik, egyben utolsó előtti futamán.

A szervezők beszámolója szerint összesen 81 egység nevezett a megmérettetésre, amelynek a negyvenegyedik kiírása lesz a hétvégén. Mint ismeretes, Szabó az összetett pontverseny mellett az RC4-es géposztályban és a Peugeot Kupában lesz érdekelt, pilótánk azt reméli, hogy jól teljesítenek majd.

Hírdetés

„Optimista és nyugodt vagyok, hiszen újra Rareșsel versenyezhetek. Bízom abban, hogy jól érezzük majd magunkat Kolozsváron, és gondmentes futamot tudunk futni, és ha ez a kettő megvan, akkor jön a többi is utána. Mindenképp nyerni szeretnénk, de dobogós helyezésben is kiegyeznék. Nem lesz könnyű a rali, hiszen roppant erős a mezőny. Az előző évekhez képest felcseréltek egypár gyorsasági szakaszt, ezért nagyon remélem, hogy a mostani felállásban száraz időben fogunk autózni. Az előrejelzés szerint jó idő várható a hétvégén, de sajnos Kolozsvár környékén bármikor leszakadhat az ég” – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó.

A versenykiírás szerint pénteken rendezik meg a viadal hivatalos csapatbemutatóját, szombat reggel a szokásos shakedown mellett négy mért szakaszra kerül sor, vasárnap pedig további négy gyorsaságival zárul a rali.

A rangsor állása: * összetett: 1. Sebastian Barbu–Bogdan Iancu (Škoda Fabia Rally 2)… 27. Szabó Csongor–Rareș Fetean (Peugeot 208) 27 pont * RC4-es gép­osztály: 1. Vlad Cosma–Carmen Poenaru (Peugeot 208) 153.4 pont, 2. Norbert Ma­ior–Francesca Maior (Peugeot 208 R2) 153 pont, 3. Jean Nicolae Tatu–Gabriel Lazăr (Peugeot 208 Rally4) 110.4 pont… 11. Szabó 30.2 pont * Peugeot Kupa: 1. Cristian Sugar–Vlad Colceriu (Peugeot 208) 120 pont, 2. Marius Ioan Sîncraianu–Alina Bianca Pop (Peugeot 208) 92 pont, 3. Bogdan Gheorghiu–Adrian Temes (Peugeot 208) 90 pont, 4. Szabó 81 pont. (tif)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »