A klub és Carlo Ancelotti is üzent a Real Madrid kimaradásáról

A klub és Carlo Ancelotti is üzent a Real Madrid kimaradásáról

Bajnokok Ligája-győztesként a Real Madrid kvalifikációt szerzett a jövőre induló klubvilágbajnokságon, a részvételével kapcsolatban azonban először téves hírek kaptak szárnyra.

A megújuló labdarúgó-klubvilágbajnokságnak 2025 nyarán az Egyesült Államok ad otthont, 32 csapat részvételével, de egyre többen mondják le a részvételt. Az első hírek szerint így tett a Real Madrid is, amelynek vezetőedzője, Carlo Ancelotti visszautasította a meghívást – legalábbis az Il Giornale cikke szerint, amely így idézte a szavait:

„a FIFA elfelejti, hogy a klubok és a játékosok nem vesznek részt ezen a tornán. Egyetlen Real Madrid-meccs 20 millió eurót ér, és ezt a pénzt az egész tornára akarják adni.

A Real Madrid a többi klubhoz hasonlóan visszautasítja a meghívást”.

Hírdetés

Később azonban Ancelotti az X-en közzétett egy helyreigazítást: „Az Il Giornale-nek adott interjúmban a FIFA klubvilágbajnoksággal kapcsolatos szavaimat nem úgy értelmezték, ahogy szerettem volna. Semmi sem állhat távolabb tőlem, mint annak a lehetőségnek az elutasítása, hogy egy olyan tornán szerepeljünk, amelyen a Real Madrid nagy címekért harcolhat” – írta a Nemzeti Sport.

Biztos, ami biztos, közleményt adott ki a BL-címvédő Real Madrid is. Azt írják, a Real Madridnak a FIFA által a következő, 2024-2025-ös idényben megrendezendő megújuló klubvilágbajnokságon való részvétele soha nem volt kérdéses. „Klubunk a tervek szerint részt vesz ezen a hivatalos versenyen, amelyen büszkén és a legnagyobb lelkesedéssel lépünk pályára, hogy ismét újabb trófeát szerezzünk” – fogalmaztak.

Carlo Ancelotti az ominózus lapinterjúban egyébként az európai torna után visszavonuló Toni Kroosról is beszélt, sajnálatát fejezve ki, hogy a német klasszis távozik. Ám mivel Madridban fog élni, így ha meggondolja magát, egyetlen telefonhívásba kerül, és újrakezdenek mindent.

A 2025. június 15-én induló, egy hónapot felölelő klubvilágbajnokságon eddig 29 csapat helye ismert.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »