A kis Gréta is beleállt az elnökválasztási kampányba

A klímaaktivista kislány már az amerikai politikához is ért, legalábbis úgy tűnik, hiszen Twitter-oldalán arra szólította fel az amerikaiakat, hogy kezdjenek szervezkedni és érjék el, hogy mindenki a liberális Joe Bidenre szavazzon.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint Greta Thunberg ismét felhívta magára a figyelmet, azonban az iskolás klímaaktivista már nem is a környezetvédelem kapcsán foglal állást, hanem belevetette magát az amerikai politikába, a liberális Joe Biden oldalán. Bár Thunberg maga is leszögezte, hogy általában nem vesz részt pártpolitikai ügyekben, de úgy fogalmaz, hogy az amerikai elnökválasztás túlmutat a politikai ügyeken.

Hírdetés

Az aktivista a környezetvédelmet is bele akarta keverni az ügybe, azonban nem fejtette ki érveit, ezért sokan megkérdőjelezték, hogy hogyan segíti a Földért folytatott harcot a repesztéses olajbányászatot igen, azonban a Green New Deal környezetvédelmi programot nem támogató Biden megválasztása. „Természetesen többen más jelölteket támogattatok. De, úgy értem… tudjátok…basszus! Csak szervezzétek meg magatokat, és érjétek el, hogy mindenki Bidenre szavazzon”, zárta sorait Thunberg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »